Primăria Craiova a scos la licitaţie noul acord-cadru de asfaltare

0
129

strazi 2Primăria Craiova a scos la licitaţie noul acord-cadru pentru reabilitarea şi modernizarea străzilor şi aleilor din municipiu. Ca şi precedentul, contractul este propus tot pentru o perioadă de 4 ani, valoarea fiind, de această dată, cu 13 milioane de lei mai mare. Perioada de primire a ofertelor din partea firmelor interesate expiră în luna septembrie.

Actual contract-cadru, pe care se modernizează 80 de străzi din Craiova, printre care şi strada „A. I. Cuza”, a fost scos la licitaţie de primărie în 2014, pentru o perioadă de 4 ani. Suma a fost estimată atunci de municipalitate la valoarea de 135 de milioane lei, stârnind interesul multor firme de construcţii. Criteriul de declarare a câştigătorului a fost preţul cel mai mic, licitaţia fiind adjudecată de firma Delta ACM Bucureşti, care a oferit un preţ imbatabil: 67,8 milioane de lei. La un calcul simplu, a rezultat că Delta s-a angajat să asfalteze cu preţul de numai 272,85 de lei pe metrul pătrat şi a fost preferată, în detrimentul celorlalte 9 firme ofertante.

76 milioane de lei – asfaltările din următorii 4 ani

Cum acest acord-cadru urmează să expire, municipalitatea a lansat, la începutul acestei luni, licitaţia pentru următorul. Potrivit datelor postate pe SEAP (sistemul electronic de licitaţii), durata noului acord este aceeaşi, de patru ani de la semnarea contractului cu firmele câştigătoare. De această dată, municipalitatea vine cu o sumă de mijloc, nici foarte mare, cum a estimat în anul 2014, dar şi peste oferta financiară cu care a câştigat anterior SC Delta ACM Bucureşti, şi anume 76,159 milioane de lei, fără TVA. Banii sunt împărţiţi în trei loturi, în funcţie de zonele din oraş în care urmează să se facă lucrări de asfaltare: lotul I este zona de nord – 39,49 milioane de lei; lotul II este pentru zona de sud-est a Craiovei – 25,66 milioane de lei, iar lotul III este pentru zona de vest – 10,99 milioane de lei.

Criterii ferme impuse ofertanţilor

      straziÎn total, vor fi semnate un număr de 11 contracte de lucrări de asfaltări de străzi. Ca o noutate, municipalitatea este interesată să găsească, de această dată, două firme, şi nu una singură ca până acum. În datele postate pe SEAP, Primăria Craiova a transmis că acordul-cadru se semnează cu maximum doi agenţi economici, lucrările urmând să fie lotizate. Firmelor li se cere să aibă anumite tipuri de utilaje, iar pe lângă capacitatea tehnică, trebuie să mai aibă şi capacitate financiară, pe care este obligatoriu să o probeze. Data-limită până la care firmelor se pot înscrie la licitaţie este 20 septembrie, după care Primăria Craiova va deschide ofertele depuse şi va desemna câştigătorii, criteriul fiind, şi de această dată, preţul cel mai mic.

Se caută doi constructori

      strazi 1 În 2014, când a fost scos la licitaţie acordul-cadru de asfaltare, au cunpărat caietul de sarcini şi au depus garanţiile de participare nu mai puţin de 10 firme, cu oferte de preţ apropiate de valoarea estimată de municipalitate: Teloxim Con – 87,7 milioane de lei; asocierea Imob Lux Construct – Impresa Ferrara – RCM Costruzioni – Shelter Construct – 87,6 milioane de lei; asocierea Star Trading Impex – Valah Construct Grup – Zeus – Metabet CF – 92,6 milioane de lei; Secol – 112,5 milioane de lei; asocierea T Dancor Romconstruct – Alexor Trading – Transporturi Auto – 94,3 milioane de lei; Tel Drum – 101,3 milioane de lei; asocierea Erpia – Vicexpert – Padrino – Armeanca Prest Com – 86,1 milioane de lei şi asocierea Tancrad – Recon – 118,7 milioane de lei şi Delta ACM – 76,159 milioane de lei. Dintre acestea, patru firme nau mai avut contracte de lucrări, cu bani de la bugetul local, încheiate cu Primăria Craiova.