Mobilitatea cadrelor didactice nu este lipsită de scandaluri

1
414

Repartizarea cadrelor didactice, pe norme, fracţiuni din acelaşi tip, titularizare etc. a debutat, pe 24 august, relativ bine. Dar, ca la orice astfel de concurs, sunt şi nemulţumiri, unele îndreptăţite, altele…

Cadre didactice, fiecare cu tipul său de specializare, s-au prezentat la Liceul „Charles Laugier” şi Liceul de Arte „Marin Sorescu”, pentru a participa, în şedinţe publice, la repartizarea pe posturi. La „Marin Sorescu”, au fost, în prima zi, foarte multe nemulţumiri, în ceea ce priveşte respectarea legalităţii. Fiind Centru de repartizare, acolo au fost prezenţi şi cei care îşi doresc posturi în învăţământ, obţinute legal.Dar nu au lipsit acuzele.

Fără să-şi decline identitatea, două profesoare şi-au exprimat nemulţumirile: „Nu vrem să apărem în presă, însă atragem atenţia că, în comuna Pleşoi, sunt foarte multe lucruri care sunt pe lângă lege. La specializarea Fizică-Chimieavem o profesoară care a obţinut note mici, i s-a dat continuitate, s-a încercat titularizarea ei şi, din câte ştim, apare ca profesor titular pe post. Cunoaştem că a luat sub nota 7 la concurs, în 2013, iar acum apare cu o notare superioară, în condiţiile în care în 2014 a ieşit din concurs. Doamna respectivă apare cu ore şi la Pleşoi şi la Bulzeşti, în ultima localitate nefiind prezentă niciodată”. Cele două nu şi-au declinat identitatea, din motive cât de cât de înţeles, dar, în acelaşi timp, nici nu se poate face cunoscut numele celei acuzate, până când nu se poate apăra.

O reclamaţie de la „învăţământul special”

Altfel se prezintă problema la „Charles Laugier”. Acolo, după o defecţiune tehnică, repartizarea s-a desfăşurat în bune condiţii. Cineva a ţinut să-şi expunăpărerea. Este vorba despre prof.  Olivia Chiorescu: „Sunt profund nemulţumită. Lucrez de foarte mulţi ani în învăţământul special, la CJRAE Dolj (n.r. – Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională), şi cred că am fost dată la o parte, deoarece posturile au fost acordate altcuiva, chiar dacă nu avea dreptul. Am înţeles că s-a mers pe continuitate, dar parcă noi suntem fraierii care dăm examen, iar alţii ocupă posturile. I-am expus problema şi directoarei CJRAE, Daniela Dumitrescu, dar nu m-a ascultat. I-am explicat că este foarte greu de lucrat cu copii aflaţi în situaţii speciale şi este diferenţă între consilier psihologic şi asistent. Eu doresc să rămân la CJRAE, am luat 7,80 la ultimul examen de titularizare şi ştiu că nu sunt mai mult de 15 posturi pe învăţământul special. Sunt convinsă că posturile, la CJRAE sunt ocupate de unii care nu au dreptul”.

Janina Vaşcu

Reacţiile autorităţilor

După atâtea acuze, sunt necesare şi punctele oficiale de vedere ale celor îndreptăţiţi. „Nu am făcut decât să respectăm metodologia. Ştim că mai sunt persoane care se consideră neîndreptăţite, însă noi nu putem decât să aplicăm legea” – prof. Janina Vaşcu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, preşedinte al Comisiei Judeţene de Mobilitate a Personalului Didactic Dolj. La rândul său, Daniela Dumitrescu a precizat: „Doamna Olivia Chiorescu ne contestă de foarte mult timp. Noi am aplicat legea, iar dacă se consideră nemulţumită are alte pârghii la dispoziţie”.

1 COMENTARIU

  1. DE CE NU SE VERIFICA INCADRARILE LA TOATE SCOLILE PENTRU A SE VEDEA CITE ORE SUNT ASCUNSE. DIRECTORII DIN ALTE SCOLI SI-AU OPRIT ILEGAL ORE IN SCOLILE UNDE SUNT NUMITI DIRECTORI SI MODALITATEA DE OCUPARE A ACESTOR ORE.SI ASTA ESTE ABUZ IN SERVICIU SI FALS IN ACTE PUBLICE AR TREBUI ANUNTAT DNA.

Comments are closed.