În arest pentru furt din locuinţă

0
129

Judecătoria Craiova a dispus, ieri după-amiază, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat de 32 de ani, din comuna Ostroveni, cu antecedente penale, după ce s-a stabilit că a spart casa unui consătean şi a sustras de acolo bunuri în valoare de aproximativ 5.000 de lei, pe care le-a vândut.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii din Ostroveni au fost sesizaţi, luni, de  Costel C., de 51 de ani, din comuna Ostroveni, cu privire la faptul că, în perioada 9-15 august, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, de unde au sustras mai multe bunuri. Echipa operativă ajunsă la faţa locului a demarat investigaţiile, iar în urma activităţilor specifice desfăşurate a fost identificat Petrişor Barbu, de 32 de ani, din aceeaşi localitate, recidivist.

„Suspectul a sustras, în noaptea de 09/10.08.2015, din locuinţa părţii vătămate un lănţişor din aur, de 15 grame, două camere video, un aparat foto şi o cheie de autoturism, bunuri pe care ulterior le-a vândut în municipiul Caracal, judeţul Olt. Prejudiciul cauzat, în valoare de 5.000  lei, a fost recuperat în proporţie de circa 50% şi restituit persoanei vătămate, iar pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru furt calificat”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

În aceeaşi zi, în baza probatoriului administrat în cauză de poliţişti, Petrişor Barbu a fost reţinut pe bază de ordonanţă pe o perioada de 24 ore şi introdus în arestul IPJ Dolj, iar ieri după-amiază, Judecătoria Craiova i-a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.