Ilie Sârbu ar urma să se retragă de la şefia grupului PSD din Senat. Cine l-ar putea înlocui

0
123

Ilie Sârbu ar urma să se retragă de la şefia grupului PSD din Senat, o decizie urmând a fi luată în cadrul şedinţei parlamentarilor social-democraţi la care va participa şi preşedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, şi care este programată pentru duminică, au precizat surse din PSD.

Potrivit surselor citate, în partid au existat discuţii informale cu privire la intenţia lui Ilie Sârbu de a se retrage din funcţia de lider al grupului PSD din Senat. În cadrul aceloraşi discuţii au fost avansate şi propuneri pentru înlocuirea lui Sârbu, printre candidaţii cu şanse figurând Mihai Fifor, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie. Fifor a fost propus şi pentru postul de ministru al Transporturilor, în locul demisionarului Ioan Rus, însă nominalizarea sa a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis, în iulie.

Printre propunerile avansate de social-democraţi mai figurează Constantin Mitu, preşedinte al Comisiei de muncă, dar şi fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu,. Un alt nume luat în calcul a fost cel al lui Ioan Chelaru, care însă va rămâne, cel mai probabil, vicepreşedinte al Senatului. Surse din PSD susţin că şi senatorul Nicoale Şerban ar fi vrut să îşi depună candidatura pentru şefia grupului.

La începutul sesiunii parlamentare ordinare, fiecare grup parlamentar îşi alege liderul, viceliderii şi secretarii, dar şi reprezentanţii în Biroul Permanent al fiecărei Camere. Singurii care sunt aleşi pentru un mandat de patru ani sunt preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului.