Dragnea: Am încredere în Victor Ponta, e prietenul meu, are susţinerea mea şi a PSD

0
119

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că are încredere în Victor Ponta, că acesta este prietenul său şi că premierul se bucură de susţinerea partidului. “Am încredere foarte mare în Victor Ponta, este prietenul meu, este camaradul meu, este colegul meu şi are susţinerea mea şi a partidului din care face parte, totală, în fruntea Guvernului României”, a spus Dragnea, într-o emisiune a postului Antena 3.

Referitor la Codul fiscal, Dragnea a menţionat că el şi premierul, de comun acord, au cerut ministrului de Finanţe ca, în urma cererii de reexaminare a proiectului, să facă o nouă analiză pentru a vedea dacă îngrijorările preşedintelui au temei. “Noi am cerut, şi eu şi premierul Victor Ponta, cam acum două-trei săptămâni, de comun acord, ministrului de Finanţe Teodorovici, să luăm în serios solicitarea preşedintelui României, care probabil că a avut nişte elemente care l-au determinat să întoarcă Codul fiscal în Parlament şi să facă din nou o analiză, o refundamentare, o prognoză, pentru a vedea dacă îngrijorările preşedintelui au temei sau dacă în cadrul Ministerului Finanţelor calculele şi analizele spun că, aşa cum a fost adoptat Codul fiscal în Parlament, poate merge mai departe”, a spus Dragnea.

Preşedintele interimar al PSD a mai explicat că liderii politici au convenit să aibă loc o discuţie tehnică săptămâna trecută, însă decizia finală asupra acestei chestiuni aparţine liderilor politici, pentru că este vorba de asumarea unei responsabilităţi foarte mari. Dragnea a opinat că este mai bine să fie amânată dezbaterea pe cererea de reexaminare a Codului fiscal trimisă de preşedinte, “să fim siguri că este o decizie luată în cunoştinţă de cauză”.

“Premierul a avut o întâlnire cu preşedintele României, am înţeles, şi cu vicepremierul Oprea. S-a discutat despre posibilitatea modificării variantei iniţiale. Oricând apare această posibilitate înseamnă că au apărut ceva elemente şi atunci am zis că e bine pentru toţi, şi pentru noi în coaliţie, şi pentru colegii din Opoziţie să ne mai acordăm câteva zile, pentru că nu se întâmplă nimic dacă noi vom avea votul în final săptămâna viitoare, în sesiunea normală, dar, atunci când luăm decizia, să fim siguri că este o decizie luată în cunoştinţă de cauză”, a declarat Liviu Dragnea. Liderul PSD a mai spus că, în şedinţa de luni, a făcut propunerea în acest sens colegilor de coaliţie, toţi colegii fiind de acord, inclusiv premierul Victor Ponta.