Fără permis şi băut la volan, a accidentat grav un pieton şi a fugit

0
150

Un bărbat de 43 de ani, din comuna Pleniţa, băut şi fără să aibă permis de conducere, a urcat la volan şi a accidentat grav un pieton de 63 de ani. Fără să-i pese de starea victimei, şoferul a dispărut de la faţa locului. Poliţiştii au pus mâna pe el, l-au reţinut, luni, pentru 24 de ore, iar ieri după-amiază l-au prezentat Judecătoriei Băileşti, care i-a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, luni dimineaţă, în jurul orei 10.00, pe DC 58, în localitatea Pleniţa, Liviu Telea, de 43 de ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, în timp ce conducea, sub influenţa băuturilor alcoolice, un autoturism Ford Ka, l-a acroşat pe Florea Firu, de 64 de ani, din comuna Verbiţa, Dolj care se deplasa pe partea carosabilă în aceeaşi direcţie de mers cu autoturismul. Imediat după producerea accidentului, şoferul a părăsit locul faptei, fiind identificat şi prins la scurt timp de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Băileşti.

 „Întrucât conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, însă a refuzat acest lucru, totodată refuzând şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a bărbatului de 63 de ani, care a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pe numele lui Liviu Telea pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuz recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii şi pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. În urma analizării materialului probatoriu împreună cu procurorul de caz, în cursul zilei de luni s-a dispus reţinerea lui Liviu Telea pe bază de ordonanţă de reţinere.

Ieri după-amiază a fost prezentat la Judecătoria Băileşti cu propunere de arestare preventivă, admisă de instanţă: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Telea Liviu pe o durată de 30 de zile, de la 25 august 2015 la 24 septembrie 2015 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare/comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu azi, 25 august 2015”.