STPF Dolj, exemplu de bune practici în combaterea infracţiunilor la frontieră

0
152

De curând, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a făcut cunoscut bilanţul primului semestru al anului în curs. Date statistice, de luat în seamă, dar altceva vrem să prezentăm. Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj, aflat în subordinea Inspectoratului  Poliţiei de Frontieră Giurgiu, este dat ca exemplu de bune practici în desfăşurarea activităţilor, conform rezultatelor obţinute. Şi, exemplificăm.

Peste 71.000 pachete cu țigări, ascunse într-o autoutilitară, descoperite de poliţiştii de frontieră în P.T.F. Calafat
În data de 20.03.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Poliției de Frontieră Dolj – ITPF Giurgiu au descoperit, ascunse într-o autoutilitară, 71.500 pachete cu ţigări fără timbru fiscal, disimulate în spatele unor cutii cu chipsuri și cornuri, dintr-o autoutilitara, pe care un cetăţean român în vârstă de 40 de ani a încercat să le introducă ilegal în ţară. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 1.430.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar cercetările au continuat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Aproximativ 50 kg heroină descoperite ascunse în cabina unui camion la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat , judeţul Dolj, au descoperit, în data de 25 mai, ascunsă în cabina unui camion condus de un cetăţean bulgar, cantitatea de 50 kg de substanță susceptibilă a fi heroină. Cercetările în cauză au fost continuate de procurorii D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală, împreună cu B.C.C.O. Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trafic de droguri de mare risc” și „trafic internațional de droguri de mare risc”, cetăţeanul bulgar fiind prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Potrivit DIICOT, valoarea de piață a heroinei traficate este de aproximativ 1,5 milioane de euro.
În data de 15 iulie 2020, bărbatul a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc. Cazul respectiv i-a adus agentului Esubiu Macarie, cel care a descoperit cazul, titlul de “Polistul de fronieră al anului 2020”.