Comisia, aviz motivat pentru Austria

0
400

Comisia a decis ieri să transmită Austriei un aviz motivat, din cauza incompatibilității legislației sale privind indexarea prestațiilor familiale și a creditelor fiscale acordate familiilor cu normele UE.

Începând cu 1 ianuarie 2019, Austria a făcut ca prestațiile familiale și reducerile fiscale familiale plătite pentru copiii care își au reședința într-un alt stat membru să fie dependente de costul vieții din respectivul stat membru. Aceasta înseamnă că mulți cetățeni ai UE, care lucrează în Austria și contribuie la sistemul ei de securitate socială și de impozitare la fel ca lucrătorii locali, primesc mai puține prestații doar fiindcă reședința copiilor lor este în alt stat membru. Comisia consideră că acest mecanism de indexare nu este compatibil cu legislația UE. Austria a răspuns la scrisoarea de punere în întârziere a Comisiei Europene în martie 2019. După ce a analizat în detaliu argumentele prezentate de Austria, Comisia a concluzionat că preocupările nu au fost soluționate. Prin urmare, Comisia a trecut la a doua etapă a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor cu un aviz motivat, în urma scrisorii de punere în întârziere trimise în ianuarie 2019. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați textul integral al comunicatului de presă.

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, Comisia Europeană („Comisia”) urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare și domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE, în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.

Principalele decizii adoptate de Comisia Europeană în iulie, grupate pe domenii de politică, includ 130 de scrisori de notificare a întârzierii în îndeplinirea obligațiilor, 79 avize motivate și 15 cazuri de trimitere în fața Curții de Justiție a UE. Totodată, Comisia închide 35 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluționate fără a fi necesară continuarea procedurii.