Secretara de la Drept acuzată de trafic de influenţă plasată în arest la domiciliu

0
428

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au decis să o plaseze pe secretara Secţiei cu Frecvenţă Redusă a Facultăţii de Drept din Craiova, Cristina Carmen Lupescu, în arest la domiciliu. Hotărârea a fost luată marţi şi este definitivă. Femeia a fost trimisă în judecată, săptămâna trecută, pentru 11 acte materiale de trafic de influenţă şi 10 acte materiale de înşelăciune. Mai mult, în sarcina ei s-a mai reţinut falsul intelectual, dar şi faptul că mai furniza unor studenţi subiecte ce urmau să fie date la examene. Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Dolj, şi urmează să fie analizat în camera preliminară.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au admis, marţi, 24 iulie a.c., contestaţia formulată de Cristina Carmen Lupescu, secretara Secţiei cu Frecvenţă Redusă a Facultăţii de Drept din Craiova împotriva hotărârii de săptămâna trecută, din 19 iulie a.c., prin care Tribunalul Dolj a menţinut faţă de ea măsura arestării preventive. Instanţa a decis să o plaseze pe femeie în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile, hotărârea fiind definitivă: „Admite contestaţia. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând, înlocuieşte măsura arestării preventive cu măsura arestului la domiciliul pe o durată de 30 de zile. Inculpata Lupescu Cristina Carmen are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte. Pe durata arestului la domiciliu inculpata are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, cu martorii (…). Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei dacă nu este arestată în altă cauză. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

S-au făcut percheziţii la biroul şi la locuinţa ei

Reamintim că, săptămâna trecută, s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Cristina Carmen Lupescu a fost trimisă în judecată pentru cinci infracţiuni: trafic de influenţă în formă continuată (11  acte  materiale), înşelăciune în formă continuată,  (10  acte materiale), fals intelectual, participaţie improprie la infracţiunea de uz de fals şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Reamintim că, potrivit comunicatului DGA, „în data de 25.05.2018, ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, cu sprijinul S.J.A. Mehedinţi şi Structurii Centrale a D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz  din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a numitei L.C.C. (n.r. Lupescu Cristina Carmen), secretar la o facultate de drept a unei universităţi din Craiova – forma frecvenţă redusă, după ce a primit suma de 1.300 lei de la un denunţător, cu scopul de a facilita promovarea unor examene restante pe care urma să le susţină fratele său. În fapt, în perioada 2014 – 2018, aceasta a pretins şi primit de la un martor denunţător sume cuprinse între 1.500 – 3.000 lei, pentru fiecare semestru al anului şcolar, cu scopul de a facilita promovarea unor examene ale fratelui său. Cu toate că, încă din anul 2014, fratele denunţătorului figura exmatriculat, inculpata L.C.C a continuat să pretindă şi să primească aceste sume de bani, în cuantum total de aproximativ 12.000 lei. (…) După desfăşurarea activităţii de surprindere în flagrant, în baza mandatului emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi, s-au efectuat percheziţii domiciliare în biroul unde inculpata îşi desfăşura activitatea, cât şi la domiciliul acesteia, pentru identificarea şi ridicarea de mijloace materiale de probă”. Mai mult decât atât, pe parcursul cercetărilor efectuate în dosar, procurorul de caz şi ofiţerii anticorupţie au stabilit că femeia mai furniza şi subiecte ce urmau să fie date la examene, evident că nu gratis, motiv pentru care este acuzată şi de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.