Alb-albaştrii sub lupă / Gafe incredibile ale unor “senatori de drept”

0
134

pozaCalancea – Nu are nicio vină la golurile gazdelor, iar alte ocazii Pandurii nu a avut.

Briceag – Are spirit de fundaş lateral, aleargă mult în bandă, dar uneori nu mai apucă să coboare. Cea mai mare problemă este cea a piciorului invers, toţi se aşteaptă să preia pe interior pentru a-şi face mingea de centrare. A avut un serviciu bun, pentru Ivan, în prima parte, şi l-a luat valul la şutul din final, când a tras prost, în loc să menţină posesia sau să paseze, faza fiind urmată de golul gazdelor de 2-1.

Popov – Incredibilă gafa de la deschiderea scorului, mai ales că Pandurii nu a avusese nicio ocazie până atunci. Dacă nu a avut controlul asupra mingii, încercând o pasă aiurea spre Acka, atunci putea să o lase să treacă, ar fi fost în ofsaid Herea.

Acka – A fost depăşit uşor la golul de 2-1. A avut o ocazie, dar a tras, cu “şut de fundaş”, la recentrarea lui Popov, în partea secundă.

Vătăjelu – Impecabilă execuţia penalty-ului. A tras foarte tare, Stanca nu a văzut practic mingea. Vătăjelu bate aproape toate penalty-urile la fel, tare şi pe centru. A mai avut alte acţiuni remarcabile în ofensivă şi câteva centrări foarte bune, inclusiv cea pentru Rambe, în minutul 89. În apărare însă, căpitanul Craiovei are în continuare probleme mari. A fost depăşit de câteva ori prea uşor de debutantul Pârcălabu, pe care l-a oprit doar cu preţul unui “galben”. La faza golului din prelungiri, reacţia lui Vătăjelu este inexplicabilă, în loc să degajeze, a preluat mingea în 6 metri, assist pentru Hora.

Mateiu – Foarte discret, nu mai are avântul de anul trecut. A avut câteva deposedări utile, dar parcă şi-a limitat spaţiul în care acţionează şi nu are deloc aport ofensiv.

Surugiu – L-a lansat foarte bine pe Rocha la faza penalty-ului. Nu pare dispus la efort însă, pe final putea fi mai activ, în special în faza golului victoriei pandurilor, când a refuzat un sprint spre careul propriu.

Zlatinski – A avut momente bune, dar şi unele în care a fost neinspirat. El a pierdut mingea la centru la faza golului de 2-1. În schimb, Voiculeţ merita al doilea galben la faultul asupra bulgarului, din repriza a doua.

Băluţă – A avut o oportunitate bună în prima repriză, când mingea a sărit din clinciul lui Bancu cu apărătorii adverşi, dar a lovit prost mingea din situaţie de gol. Nu merita însă să fie înlocuit aşa de devreme, mai ales că alţi coechipieri ai săi jucaseră mai prost.

Nuno Rocha – Şi-a speculat viteza la faza penalty-ului, obţinut foarte inteligent, deşi poziţia de plecare a fost suspectă de ofsaid. S-a zbătut între mijocaşi şi Rambe, dar nu i-au ieşit prea multe.

Bancu – Unul dintre cele mai modeste meciuri pe care le-a făcut de când a venit la Craiova. Doar şutul deviat în corner, în repriza a doua, l-a scos în evidenţă.

Ivan – În prima repriză a obinut un cartonaş galben şi a tras prost de la 20 de metri la pasa cu călcâiul a lui Vătăjelu, iar la centrarea lui Briceag pe colţul lung a reluat cu capul pe lângă poartă. Cam atât a făcut tot meciul, în rest a fost invizibil, neutralizat de Unguruşan.

Măzărache – S-a zbătut, în stilul său, ca o muscă fără cap. La determinare nu ai ce să-i reproşezi, dar chiar dacă obţine mingea nu ştie ce să facă.

Rambe – A ratat ocazia care putea să aducă victoria Craiovei, în minutul 89, de acolo un vârf autentic dă gol la centrarea lui Vătăjelu. Nu pare pus la punct cu pregătirea, însă a arătat nişte calităţi de vârf-pivot, care trebuie speculate, echipei lipsindu-i un jucător de acest gen, după trecerea pe linie moartă a lui Curelea. I-a scos bine mingea lui Bancu pentru şut, în careul advers.