Craiova, văzută de pe pasaj

0
288

Asfaltat măturat, vopsit, altfel spus lustruit ca la carte, pasajul suprateran de la kilometrul zero a fost deschis ieri după-amiază, fără nici un fel de moment festiv. Primii care au păşit pe podul de peste 14 milioane de euro au fost craiovenii, care s-au putut plimba în voie pe cele trei benzi de circulaţie, admirând şi oraşul de la înălţime. De astăzi, pasajul îşi reintră în drepturi, fiind pornită circulaţia rutieră. 

Deşi a fost îndelung aşteptată, primarul Lia Olguţa Vasilescu nu a ajuns la pasaj, investiţia fiind lansată la apă fără nici un fel de inaugurare. Singurul moment festiv a fost accesul craiovenilor pe pasaj pentru a-şi putea face o părere despre această lucrare. Cum în jurul ori 16.00, ora deschiderii oficiale, căldura era toropitoare, au fost prea puţini curioşi care s-au aventurat să urce pe bretelele de acces. Totuşi, cei care au ajuns la pasaj au suportat cu stoicism gradele ridicate, mutându-se din loc în loc pentru a observa detaliile de pe pasaj – benzile de circulaţie, deja marcate, şi stâlpii care poartă sistemul de iluminat, şi acesta funcţional.

Concluziile au fost împărţite. O şoferiţă ne-a declarat că pasajul arată impecabil, dar că şi l-ar fi dorit extins, astfel încât să acopere şi intersecţia de la Universitate. ”E clar că ar fi fost mai scump, dar ar fi fost foarte bine dacă s-ar fi făcut până la Universitate, unde avem iar o  intersecţie foarte aglomerată”, a declarat craioveanca.

Multe impresii au fost de apreciere, craiovenii exprimându-şi încântarea pentru faptul că au în oraşul lor ”un lucru bine făcut”. Pasajul a fost apreciat însă, în mod surprinzător, nu de şoferi, ci de tineri. ”Arată super şi pot să spun că o să mă mândresc cu el”, ne-a declarat un tânăr care, profitând de faptul că nu circulă maşinile, a dat câteva ture cu bicicleta. Începând din această dimineaţă, maşinile pot să circule pe cele trei benzi, pietonii nemaiavând acces.