Aleşii locali au pe masă mandatul lui Florentin Tudor

0
371

Viceprimarul Florentin Tudor îşi pierde mandatul, el urmând să fie înlocuit cu un alt consilier municipal. Aleşii locali vor vota, în şedinţa de mâine, încetarea mandatului acestuia, precum şi vacantarea postului de consilier municipal. La propunerea primarului, în următoarele zile trebuie să se desemneze un alt viceprimar care va fi ales din rândul celorlalţi consilieri locali.  

Florentin Tudor

Aleşii locali se întâlnesc, mâine, într-o şedinţă ordinară care are pe ordinea de zi, chiar la primul punct, încetarea de drept a mandatului de consilier municipal şi, pe cale de consecinţă, a mandatului de viceprimar  al lui Florentin Tudor. În raportul care însoţeşte proiectul de hotărâre se precizează că acesta trebuie să fie exclus din CLM Craiova întrucât i s-a demonstrat o stare de incompatibilitate în mandatul trecut, când a îndeplinit simultan atât funcţia de consilier municipal, cât şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al RAT Craiova.

Pleacă şi din toate comisiile

Tot în şedinţa de mâine, după plecarea lui Florentin Tudor, locul ocupat de acesta este declarat vacant urmând să fie ocupat de următorul ales pe lista electorală a USL. Totodată, se modifică în mod corespunzător şi hotărârile prin care Florentin Tudor a fost desemnat în comisiile de specialitate ale CLM Craiova, respectiv în Comisia socială, în Comisia de atribuire a locurilor de înhumare, în Comisia de delimitare a teritoriului administrativ al Craiovei, în Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale şi în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a municipiului Craiova.

Schimbare şi în CLM Craiova

Pe locul care va rămâne vacant, ar urma să-şi înceapă mandatul de consilier municipal persoana care ocupă poziţia următoare pe lista electorală. După ultimele discuţii, s-ar părea că  persoana care va intra în CLM Craiova după plecarea lui Florentin Tudor este Ion Pâlşoiu, care a candidat pe lista USL, el fiind, la vremea respectivă, preşedintele Partidului Conservator, filiala Craiova. Între timp, mai exact în luna februarie 2013, Ion Pâlşoiu a declarat că se retrage din fruntea filialei locale, cedând funcţia de lider şi rămânând doar cu calitatea de membru de partid.

Noul viceprimar, propus la partid

Noul viceprimar va fi stabilit din rândul consilierilor municipali într-o şedinţă ulterioară a CLM Craiova. La ultimele discuţii pe marginea acestui subiect, primarul Lia Olguţa Vasilescu a declarat că, deocamdată, nu se ştie care ar fi persoana vizată pentru acest post. Sub rezerva că ar fi posibil ca viceprimarul Florentin Tudor să nu primească totuşi avizul de la Agenţia Naţională de Integritate – ceea ce nu s-a întâmplat, edilul Craiovei a precizat, la vremea respectivă, că reprezentanţii USL încă nu au luat în calcul înlocuirea lui Florentin Tudor din mandatul de viceprimar.

Cine este favoritul

Cert este însă că, după  plenul de mâine, vor urma negocierile la partid, acolo unde se vor face nominalizările pentru acest fotoliu. Pe listă se află mai mulţi consilierii PSD Nicuşor Cotescu – inspector şcolar adjunct, Sorin Manda – ales între timp şi director al Club Sportiv Municipal Craiova, Lucian Dindirică – directorul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”. Există şi o listă a consilierilor UNPR pe care se află Mihail Genoiu şi Teodor Sas, ultimul îndeplinind această funcţie şi în timpul administraţiei Antonie Solomon. Surse din rândul consilierilor dădeau însă ca favorit pe Mihail Genoiu, singurul consilier care a făcut parte, alături de primarul Lia Olguţa Vasilescu şi viceprimarul Cristina Calangiu, din delegaţia oficială care a mers, săptămâna trecută, în China.

Florentin Tudor dispare, pentru trei ani, din viaţa publică

Florentin Tudor a avut un mandat de consilier, în 2008-2012, iar acum se află la al doilea mandat în administraţie. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a catalogat activitatea sa de până acum ca una „absolut benefică”, dând exemplu modul cum a gestionat Direcţia de Taxe şi Impozite a Primăriei Craiova pe care a avut-o în subordine. În scurtul său mandat de viceprimar, Florentin Tudor a fost cel care a purtat negocierile pentru schimburile de teren cu două familii care locuiesc pe strada „Arieş” pentru a se putea construi acolo actualul pasaj subteran. La rândul său, Florentin Tudor a declarat că îi pare rău că părăseşte această funcţie şi că regretă faptul că pentru o perioadă scurtă, de numai şase zile, a fost incompatibil.