Banii încasaţi pe tricourile Ştiinţei asigură hrana refugiaţilor ucraineni

0
552

Suporterii Universităţii Craiova din Peluza Nord au anunţat modul în care vor fi cheltuiţi banii strânşi la licitaţia umanitară pentru Ucraina, organizată de Peluza Nord şi Universitatea Craiova, la care au fost licitate tricourile care aveau pe spate nume de oraşe ucrainene, purtate de jucătorii Universităţii Craiova la meciul de campionat cu CS Mioveni.  31.250 de lei au fost adunaţi din licitaţia care a durat aproape  lună de zile. 

Galeria Universităţii Craiova a anunţat că din banii obţinuţi din vânzarea tricourilor se vor asigura mese calde pentru refugiaţii ucraineni ajunşi în Bănie. În acest sens, fanii au încheiat cu Universitatea din Craiova un ,,Contract De Parteneriat Pentru Suport Umanitar Acordat Refugiaților Din Ucraina” și din aceşti bani vor fi hrăniţi, pentru minim 20 de zile, refugiaţii ucraineni găzduiţi în căminele studenţeşti din Bănie. Tot în cadrul acestei campanii, fanii au pus umărul la însoțirea, asistența și transportul unui grup de 16 cetățeni refugiați ucraineni nou-veniți în Craiova, la Serviciul Pentru Imigrări Dolj, pentru întocmirea documentelor necesare șederii în România.

Federaţia de Fotbal din Ucraina şi clubul ucrainean Kolos Kovalivka au mulţumit public Universităţii Craiova, prin mesaje pe reţelele de socializare pentru iniţiativa avută. Tricourile au avut pe faţă drapelul Ucrainei şi mesajul „No War”, iar pe spate, în locul numelor jucătorilor, erau scrise denumiri de oraşe din Ucraina.

  Comunicatul Peluzei Nord Craiova:

 „Am încheiat Campania „Licitații pentru Ucraina” unde am strâns în urma vânzării tricourilor de joc purtate de către jucătorii Universității Craiova la meciul cu CS Mioveni (Miercuri, 02 Mar 2022), suma de 31250 lei.

PELUZA NORD CRAIOVA a început să se informeze despre refugiații ucraineni din județul Dolj: cine se ocupă de aceștia, unde sunt cazați, nevoile acestora, etc. Am fost îndrumați de cei de la Serviciul Pentru Imigrări Dolj (aici sunt luați în evidență toți străinii din județ) să discutăm cu ISU Dolj, cei care se ocupă de refugiații ucraineni: le găsesc/oferă cazare, gestionează toate ajutoarele care sunt primite pentru aceștia, cunosc nevoile/problemele acestora. Pe această cale le-am scris un mail celor de la ISU Dolj, prin care i-am informat că dorim să ajutăm cetățenii ucraineni refugiați și să ne comunice cum putem face acest lucru cât mai transparent, cunoscând nevoia care ”arde”.

ISU Dolj ne-a comunicat următoarele:

-Un grup de 41 de cetățeni ucraineni este cazat la Căminul Studențesc nr. 10. Universitatea din Craiova a pus la dispoziție camerele pentru cazare, le oferă cursuri de Limbă Română și cu ajutorul diverșilor partenerii de afaceri se încercă integrarea acestora în societate: găsirea unui loc de muncă, etc.

-Masa caldă oferită acestora se plătește (2 mese calde pe zi) și este asigurată de cantina Universității din Craiova, de la Facultatea de Mecanică. Problema este asigurarea acestor mese, având nevoie de fonduri.

PELUZA NORD CRAIOVA a luat hotărârea să asigure cele 2 mese calde pe zi timp de 20 zile (cu posibilitatea de prelungire). Am încheiat cu Universitatea din Craiova un ,,Contract De Parteneriat Pentru Suport Umanitar Acordat Refugiaților Din Ucraina” și vom face plata săptămânal pentru mesele calde oferite în baza facturilor emise de către instituție.

Tot în cadrul acestei campanii am ajutat în data de 7 mai la însoțirea, asistența și transportul unui grup de 16 cetățeni refugiați ucraineni nou veniți în Craiova, la Serviciul Pentru Imigrări Dolj, pentru întocmirea documentelor necesare șederii în România.

Oricine dorește să ajute aceste persoane o poate face mergând la Căminul Studențesc nr. 10, în Lăpuș și discutând direct sau contactând un membru al Peluzei Nord Craiova. Orice ajutor după cum foarte bine știți este bine venit și în special acum după perioada Sărbătorilor Pascale când a scăzut ușor sprijinul venit din partea noastră, în general. Ajutorul nu constă doar în donații materiale sau financiare, se caută integrarea în societate a acestor persoane, prin: găsirea unui loc de muncă, asigurarea unor cursuri de limbă română, etc.”

Tricoul cu numărul 88, al lui Atanas Trică, a fost cel mai scump. Pentru tricoul nepotului lui Ilie Balaci, care avea scris pe spate numele oraşului ucrainean Doneţk, a fost oferită suma de 4.000 de lei, de către un suporter din Corabia. Al doilea cel mai scump tricou a fost al lui Bancu, pentru care s-au plătit 2.600 de lei, de către un suporter din Craiova.

Ce nume de oraşe din Ucraina au fost scrise pe tricourile jucătorilor Universităţii Craiova şi cât s-a încasat pentru acestea la licitaţia organizată de Peluza Nord:

 88. Atanas Trică – Doneţk – 4.000 de lei

11. Nicuşor Bancu – Kiev – 2.600 de lei

13. Mirko Pigliacelli – Odesa – 2.100 de lei

24. Ante Roguljic – Sumy – 2.050 de lei

5. Bogdan Vătăjelu – Mariupol – 2.000 de lei

8. Alexandru Mateiu – Lvov – 1.600 de lei

22. Di Mauro Gustavo – Cernihiv – 1.500 de lei

20. Jovan Markovic – Henicesk – 1.400 de lei

14. Alexandru Creţu – Berdyansk – 1.400 de lei

16. Dan Nistor – Zhytomir – 1.350 de lei

6. Vladimir Screciu – Cernăuţi – 1.300 de lei

17. Ştefan Baiaram – Harkov – 1.250 de lei

2. Paul Papp – Kherson – 1.150 de lei

7. Alexandru Cîmpanu – Mikolaiv – 1.100 de lei

10. Ionuţ Vînă – Horlivka – 1.100 de lei

1. David Lazar – Vylkove – 1.000 de lei

23. Marius Constantin – Doneţk – 1.000 de lei

27. Ovidiu Bic – Harkov – 900 de lei

29. Antonio Conte – Zaporojie – 900 de lei

33. Mihai Căpăţână – Dnipro – 800 de lei

39. Ionuţ Mitran – Luhansk – 700 de lei