„Să cunoaştem Mecatronica şi Robotica”

0
969

Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică din cadrul Universităţii din Craiova şi SMC Romania S.R.L a organizat, timp de două zile, ieri şi astăzi, a doua ediţie a Competiţiei naţionale „Să cunoaştem Mecatronica şi Robotica”, deschisă tuturor studenţilor din învăţământul superior tehnic din România, indiferent de forma de studii, precum şi elevilor din liceele de specialitate.

Iniţiativa de a organiza şi sponsoriza această competiţie se bazează pe experienţa Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică din Craiova în organizarea unor astfel de manifestări, urmărindu-se astfel a dezvolta şi menţine, în interes reciproc, relaţii de colaborare cât mai strânse cu mediul industrial.

Competiţia are drept scop principal stimularea şi cointeresarea studenţilor pentru creşterea nivelului teoretic şi practic, prin implementarea tehnologiilor moderne de automatizare industrială şi promovarea temelor de interes major pentru industrie, cercetare şi învăţământ. Totodată, studenţii şi elevii participanţi vor avea posibilitatea de a cunoaşte şi lucra nemijlocit cu echipamente de ultimă generaţie.

Condiţiile de participare la competiţie sunt nerestrictive, fiind susţinută totodată şi participarea elevilor, astfel încât atât universităţile/facultăţile, cât şi sponsorii să îşi poată clădi premisele unei susţineri pe termen lung a educaţiei.

***

La prima ediţie a concursului, desfăşurat la Universitatea din Craiova, au fost înscrise în concurs patru echipe reprezentând universităţile din regiune, respectiv din Craiova, Petroşani, Piteşti şi Tîrgu Jiu. La această a doua ediţie, s-au înscris universităţile din Bucureşti, Sibiu, Cluj, Galaţi, Reşita, Petroşani, Piteşti, Târgu Jiu şi Craiova.