Elevii din Segarcea se specializează în Portugalia

1
291

Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” Segarcea face toate eforturile de a fi instituţie de învăţământ preuniversitar cu acoperire interenaţională. Pornind de la aceste considerente, unitatea este parte activă într-un program de implementare europeană, fondurile alocate fiind aşijderea.

Începând cu 2014, cu finalitate în septembrie 2016, Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” desfăşoară Proiectul „Dezvoltarea competenţelor mecanicilor agricoli, conform standardelor europene”. Grupul ţintă este reprezentat de 20 de elevi din clasa a X-a, învăţământul profesional de stat, anul şcolar 2014/2015. Selecţia a fost seruiasă, fiind nevoie de media minimum 7.00, pentru anul de învăţământ precedent, iar limba engleză trebuia să fie cunoscută cel puţin la nivel mediu. În acest moment, cei care se află în program sunt prezenţi la Barcelos (Portugalia) la un stagiu de pregătire, prof. Cristina Sâmcea, coordonatorul de proiect declarându-ne telefonic: „Copiii, care au fost selectaţi în urma unor examinări foarte serioase, fac stagii de practică în societăţi comerciale de specialitate din Portugalia. Se urmăreşte, prin acest program, buna inserţue a forţei de muncă pe Piaţa Europeană şi suntem convinşi că elevii noştru vor obţine aptitudinile necesare, ba, mai mult, pot să îşi folosească toate cunoştiinţele dobândite şi în România, unde este nevoie de ei.”

1 COMENTARIU

  1. Haideti sa fim seriosi! Mergem in Portugalia sa ne perfectionam tractoristii! Fantastic proiect!
    Cu “…si in Romania” ati compromis ideea in sine de calificare a acestori tineri dar ati tradat si ca Ro este pe ultimul loc beneficiara perfectionarii lor. Material negru cusut cu ata alba!

Comments are closed.