Jandarm doljean – confirmat cu COVID-19

0
362

Un jandarm de la Gruparea Mobilă Craiova a fost diagnosticat cu COVID-19. Bărbatul, care se întorsese dintr-o misiune în județul Gorj, a sunat la 112, acuzând simptome specifice infectării. A fost internat, împreună cu socrii săi, la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” Craiova. Toți trei au fost testați, rezultatele fiind pozitive. Epidemiologii au prelevat prove și de soția si copilul jandarmului, dar și de la 17 colegi ai acestuia. Rezultatele nu au venit încă. Detașamentul din care face parte a fost retras din misiuni.

Astăzi, situația epidemiologică în județul Dolj se prezintă astfel: 424 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 381 de persoane se află în carantină, 1.784 persoane au ieșit din carantină, iar alte 12.942 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, în echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă. Astfel, în ultimele 48 de ore, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse pe perioada stării de urgenţă, zilnic fiind controlate aproximativ 1.000 de persoane şi 100 de societăţi comerciale. Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, dar şi pentru alte fapte comise în acest context, forţele de ordine au aplicat peste 450 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 745.000 de lei.