Ministrul Ionuț Stroe : Contractul de finanțare pentru Spitalul Regional Craiova va fi semnat la finalul lui aprilie

1
2744

Vestea bună vine de la Ionuț Stroe, ministrul Sporturilor, parlamentar de Dolj, care a urmărit foarte atent ceea ce se întâmplă cu spitalul regional de la Craiova. “V-am anunțat încă din ianuarie că acest Guvern se ține de treabă și se va ține de cuvânt față de craioveni. Cu o mică întârziere, obiectivă, contractul de finanțare pentru Spitalul Regional Craiova va fi semnat în perioada următoare”, a explicat Ionuț Stroe. Ministrul spune că a solicitat recent informații de la ministerele implicate pentru a afla care este stadiul și dacă sunt probleme care mai necesită timp. “Din fericire, sunt bucuros să vă anunț că proiectul spitalului a trecut în faza de contractare și ne așteptăm ca în jurul datei de 29 aprilie să poată să fie semnat contractul la Ministerul Dezvoltării. Apoi, imediat el va fi transmis la Comisia Europeană. Aș risca și un pariu, pentru că știu că s-a lucrat temeinic și profesionist, că în luna mai va exista și girul Comisiei Europene, finanțatorul acestui proiect”, a mai completat ministrul Stroe.

Inițial programată pentru final de martie, semnarea contractului a fost amânată pentru a putea fi emis un alt Certificat de Urbanism cu toate avizele de modificare. A existat o cerință specială a AMPOR în acest sens. “Motivul pentru care s-a emis un nou certificat de urbanism a fost dorința Guvernului de a rezolva două probleme „dintr-o lovitură” pentru Spital și pentru alt proiect atât de drag nouă și atât de important pentru toată Oltenia: cedarea unei suprafețe de 1,86 de ha către CNAIR, pentru realizarea Drumului Expres Craiova-Pitești, la care lucrările continuă și pe perioada crizei. Suprafața de teren inițială a fost, astfel, dezmembrată, iar ca urmare a fost nevoie de solicitarea unui aviz de la toate instituțiile implicate pentru noul Certificat de Urbanism. Astăzi, toateavizele există, toate documentele sunt semnate și vor fi urcate în MySmis. Proiectul mai așteaptă  doar semnătura finală pe contractul de finanțare!”, a completat Ionuț Stroe.

Luna viitoare, sunt șanse foarte mari să fie licitat și contractul de proiectare pentru Spitalul Regional Craiova. Documentația este pregătită la Agenția Națională pentru Achiziții Publice. ” Nimic nu mai poate opri proiectul, care, înțeleg de la colegii mei de Guvern, este și cel mai complex dintre proiectele de spitale regionale din țară. Pentru proiectele similare de la Cluj și Iași există un interes mare de la multe firme pentru executarea lucrărilor și asta este deja o garanție în plus că am intrat în linie dreaptă. În plină criză sanitară, Guvernul Orban investește în sănătate nu doar pentru urgențe, ci și pe termen lung. Craiova și Oltenia sunt pe harta investițiilor strategice”, a mai spus ministrul Stroe.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.