PNL Dolj şi-a depus candidaturile pentru alegerile locale

0
621

pnl (2) pnl (4)Ieri, într-o formulă completă, PNL Dolj a depus listele cu candidaţii pentru Consiliul Local Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj. Pentru funcţia de primar al Craiovei, liberalii merg pe mâna consilierului local, Pavel Badea mai cunoscut craiovenilor ca fotbalist, în perioada de glorie a Universităţii Craiova, decât ca ales local. La judeţ, cap de listă este universitarul Nicolae Giugea, fost prefect, urmat de Daniel Drîgnei, actualmente consilier judeţean. Pe listă la Consiliul Local, se mai regăsesc şi alţi foşti consilieri locali, care îşi vor încheia mandatul peste puţin timp, cum ar fi Marian Vasile sau Marinel Florescu. Revine fostul director al Regiei de Termoficare, Tatian Tudorache şi nu pierde competiţia nici Ana Gheorghe, consilier local pe timpul primarul Antonie Solomon.

Badea este urmat pe listă de Flavius Sirop care este şi întreprinzător şi informatician şi câteodată director la Salubritate. O prezenţă nouă pe listele de consilieri locali ar putea fi Adriana Ungureanu, patroana Cofetăriei Vivien, pe care am întâlnit-o în urmă cu patru ani la cabinetul fostului prefect de Dolj, Nuţa Costea. Adriana Ungureanu a părăsit prefectura odată cu prefectul, când la un ordin pe linie de USL, Nuţa Costea şi-a strâns bagajele şi a plecat, în locul său fiind numit un alt liberal, transformat peste noapte în tehnocrat, Marius Cristinel Deca. „Astăzi (n.r. – ieri ) este o zi importantă, am ales-o special. Este prima zi din Săptămâna Patimilor. Mi-am depus aşadar candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Craiova cu speranţa pentru Craiova, pentru judeţul Dolj. Sperăm să reuşim să facem mai mult pentru Craiova şi pentru Dolj decât s-a făcut în ultimii ani”, a spus Pavel Badea, pe scările Primăriei Craiova.

Se merge pe actualii consilieri judeţeni…

La Consiliul Judeţean Dolj cap de listă este un universitar, cu experienţă în administraţie, un membru de partid cu state vechi în politică, prof. univ. dr. Nicolae Giugea, fost prefect de Dolj şi fost director la ADS, într-o perioadă destul de dificilă. Profesorul Giugea este oferta liberală pentru funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean. La PSD încă nu s-a stabilit candidatul, dar în mod cert preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda nu va intra în această competiţie. Lista PNL-ului continuă cu mai mulţi actuali consilieri judeţeni, Daniel Drâgnei, Dorei Luică, Alexandru Brezniceanu, Marian Irinei, Cosmin Călin şi alţii. Pe o poziţie eligibilă o întâlnim pe Veta Păsculescu, care a candidat la funcţia de primar al oraşului Dăbuleni. Bătăioasă de fel, aceasta a dat din coate şi a ajuns în capul listei, spre nemulţumirea unor liberali vocali în Consiliul Judeţean Dolj. Strategia PNL în această bătălie electorală se bazează mai mult pe experienţa candidaţilor şi mai puţin pe promisiunile tinerilor. Cu toate acestea putem găsi câţiva tineri, undeva mai în josul listei, într-adevăr, care promit schimbarea… „Pornim de la convingerea că oricât s-ar face într-o localitatea, într-un judeţ, e loc şi de mai mult. De aceea venim cu programe concrete de dezvoltarea judeţului, de dezvoltare a oraşului. Trebuie să pregătim Craiova pentru a deveni capitală regională, iar oltenii trebuie să-şi recapete zâmbetul, ceea ce înseamnă că au liniştea, bunăstarea şi ceea ce îşi doresc. Noi, PNL-ul suntem pregătiţi să aducem dezvoltarea şi bunăstarea judeţului şi regiunii”, a subliniat Nicolae Giugea.