Arest prelungit pentru ciobanul din Celaru care a omorât un consătean din cauza concubinei

0
226

arestat politiaCiobanul de 46 de ani, din comuna Celaru, care l-a bătut şi l-a abandonat la marginea satului pe un alt localnic, de 52 de ani, supărat că victima s-ar fi întâlnit cu concubina sa, face Paştele după gratii. Judecătorii Tribunalului Dolj au prelungit arestarea preventivă a bărbatului, suspectat de omor şi lipsire de libertate, hotărârea rămânând definitivă la Curtea de Apel Craiova.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut instanţei prelungirea arestării preventive pentru Marin Nicu, de 46 de ani, din comuna Celaru, arestat în martie pentru comiterea infracţiunilor de omor şi lipsire de libertate. Judecătorii Tribunalului Dolj au admis cererea procurorilor şi au prelungit cu încă 30 de zile arestarea preventivă a inculpatului: „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În baza art. 234 raportat la art. 236 Cpp prelungeşte durata măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Nicu Marin pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 15.04.2016 până la data de 14.05.2016, inclusiv. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Doljeanul a contestat hotărârea instanţei de fond, însă Curtea de Apel Craiova i-a respins contestaţia ca nefondată.

Reamintim că ancheta în urma căreia Marin Nicu a ajuns după gratii a fost demarată după ce, pe 6 februarie, dimineaţa, Petrică Badea, de 52 de ani, din satul Marotinu de Jos, comuna Celaru, a fost găsit aproape mort (decesul intervenind la spital) într-un canal de la marginea satului. Deşi iniţial s-a crezut că bărbatul a murit de frig, rudele au insistat că a fost ucis, astfel că au fost demarate cercetările.  Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că victima, Petrică Badea, de 52 de ani, care suferea de mai mult timp de hemipareză dreapta, şi autorul împărţeau aceeaşi concubină şi de aici ar fi pornit totul. Astfel, pe 5 februarie, un localnic s-a dus la Petrică Badea să-i spargă lemne. Potrivit anchetatorilor, Mihaela Potârniche, cunoscută în sat drept „Cuculeasa”, a trecut şi ea pe la Petrică Badea, însă acesta era plecat la mama lui, aşa că femeia l-a chemat pe Marin Nicu acolo. L-au trimis pe bărbatul care spărgea lemne în sat, la cârciumă, iar ei doi au băut şi au întreţinut relaţii sexuale. De acolo au plecat împreună, cu căruţa lui Marin Nicu, la alţi localnici, unde au continuat să bea, au întreţinut din nou raporturi sexuale, iar la un moment dat „Cuculeasa” a adormit. Marin Nicu a plecat cu căruţa prin sat, iar seara s-a întors la locuinţa unde o lăsase pe femeie. Proprietarii i-au spus că a plecat, deşi femeia dormea încă la ei în casă, aşa că Marin Nicu a crezut că „Cuculeasa” l-a trădat şi s-a dus acasă la Petrică Badea. Victima revenise la locuinţa sa şi privea la televizor împreună cu bărbatul care îi spărsese lemnele, când s-au trezit cu Marin Nicu peste ei, în casă. Cel din urmă, beat, a început să-i înjure şi să întrebe unde-i femeia. Dacă n-a găsit-o, şi-a vărsat furia pe Petrică Badea, aşa că l-a prins de haine, profitând de handicapul acestuia, l-a târât pe jos şi l-a aruncat în căruţă „ca pe un sac cu cartofi”. A doua zi, pe 6 februarie, dimineaţa, doi localnici care îşi inspectau terenurile de la marginea localităţii, în punctul numit „Pârjoleşti”, l-au observat pe Marin Nicu venind cu căruţa dinspre pădurea Zvorsca. Când a ajuns în dreptul celor doi, inculpatul le-a spus că în canalul de desecare este Badea Petrică decedat şi a pornit mai departe. Cei doi bărbaţi s-au îndreptat spre locul respectiv, au văzut pe fundul canalului de desecare un bărbat, care mai prezenta semne vitale, în sensul că respira slab însă era inconştient şi care prezenta leziuni de violenţă pe faţă. Au anunţat Poliţia, dar şi o ambulanţă, care a transportat victima la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a decedat. Inculpatul nu a recunoscut nimic, însă în baza probelor strânse de anchetatori a fost arestat preventiv pe 16 martie a.c.