Vremea Gloriei

0
109

Universitatea Craiova joacă astăzi împotriva unei rivale în lupta pentru promovare, căreia i-a luat doar un punct în sezonul regulat

Craiova a început sezonul cu 10.000 de suporteri şi doar un egal în faţa Gloriei Bistriţa. Când a luat start play-off-ul, situaţia s-a inversat, fiindcă alb-albaştrii au avut doar o mie de fani alături în meciul cu Slatina, dar au câştigat clar. Bistriţa revine astăzi în Bănie, iar dorinţa de revanşă este amplificată de eşecul din Ardeal, unul dintre cele trei suferite de craioveni în această stagiune. Balint îşi întâlneşte echipa de origine, dar sentimentele sunt estompate de un obiectiv în care s-a angrenat şi dorinţa de a continua „run-ul” de 6 succese cu care a început mandatul la Craiova. Cuplul „VaVa”, Varga şi Vandelannoite, absentează astăzi, dar Ljubinkovic revine pentru a-i mai oferi lui Balint o soluţie pentru banda dreaptă a defensivei, cel mai vulnerabil post al Craiovei în acest sezon. Bistriţa a fost mereu „bestia nerra” pentru Craiova, fie că meciurile s-au jucat pe teren sau sub semnul „răcelilor” sau a „dezlegărilor”, pe vremea Cooperativei. Părintele acesteia, olteanul „Tata Jean”, a ieşit din fotbal şi de ceva timp plăteşte cu libertatea unele păcate. Unul dintre cei mai longevivi colaboratori ai lui Pădureanu, Remus Vlad, este acum director tehnic, iar cuplul de atacanţi cu care Bistriţa se abonase la Intertoto acum un deceniu, Coroian-Negrean, pregăteşte în tandem noua generaţie a „vampirilor”. Una care se vrea curată, dar care a fost împinsă suspect în play-off de „relaxarea” ASA-ului şi Olimpiei Satu Mare. Remus Vlad a făcut o prezentare măgulitoare adversarului de astăzi, tocmai bună de a-l „adormi” şi de a-şi motiva echipa proprie. „Orice joc trebuie abordat cu încredere, chiar dacă întâlnim o echipă mult mai valoroasă şi mai bine pregătită. Am scos rezultate bune cu ei în sezonul regulat, dar erau în altă situaţie, în construcţie. Acum au un statut foarte clar, citesc că joacă pe salarii de 100.000 de euro. E şi o presiune mare pe ei. Dacă au sau nu drept de promovare, este treaba FRF. Au o superechipă pentru Liga a II-a, ca să nu zic că au o echipă foarte bună de mijlocul clasamentului în Liga I. Luând-o de la portar până la atacanţi, au jucători de valoare: Pleşan, Varga, Curelea şi aşa mai departe. Ne vom duce la Craiova să ne batem cu armele noastre, ce vom realiza vom vedea” a spus Remus Vlad, directorul tehnic al Bistriţei, după egalul de săptămâna trecută, cu Vâlcea, pe teren propriu.

Magazin de prezentare şi lângă stadion

După ce şi-a inaugurat anul trecut magazinul oficial în centrul oraşului, lângă „English Park”, Universitatea Craiova a deschis alt punct de vânzare a produselor cu însemnele clubului, chiar lângă stadion, mai precis în preajma statuii lui Ion Oblemenco. Prima zi de lucru este chiar în ziua meciului cu Bistriţa, între orele 12-19 şi tot de acolo fanii îşi pot achiziţiona şi bilete la meci, care costă între 5 şi 20 de lei, în funcţie de sector.

Universitatea Craiova – Gloria Bistriţa

Stadion: „Ion Oblemenco”, astăzi, ora 16 (în direct pe TVR 1)

Universitatea: Brac – Ljubinkovic, Pătraşcu, Izvoranu, Vătăjelu – Ad. Ionescu – Ganea, Pleşan – cpt., Ferfelea, Valskis – Curelea. Antrenor: Gabi Balint.

Gloria: Albuţ – cpt. – Budăcan, Hlinca, Chibulcutean, D. Sânmărtean – O. Bucur, R. Mărginean, D. Matei, M. Chiţu – Brumă, Curtuiuş. Antrenor: Cristian Coroian.

Liga a II-a, seria a 2-a, play-off

Universitatea Craiova – Gloria Bistriţa – ora 16

FC Olt – Metalul Reşiţa – ora 11

CSM Rm. Vâlcea – ASA Tg. Mureş – ora 11

Clasament play-off

1. Universitatea           11        6          2          3          17-11   20

2. ASA Tg. Mureş       11        5          3          3          12-8     18

3. Gloria Bistriţa          11        4          5          2          12-10   17

4. Metalul Reşiţa         11        4          1          6          10-13   13

5. CSM Rm. Vâlcea    11        3          4          4          10-12   13

6. FC Olt Slatina         11        2          3          6          6-13     9