A început cea de-a doua etapă de înscriere în clasa zero

0
43

Cea de-a doua etapă de înscriere în învăţământul primar se desfăşoară în perioada 25 martie – 4 aprilie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cererile de înscriere se vor depune la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru a doua etapă de părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nici o unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă între 25 martie şi 4 aprilie. În data de 11 aprilie va avea loc afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare. Centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratele şcolare a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ se va face în intervalul 14-18 aprilie.

În prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare, 4.861 de cereri au fost înregistrate în judeţul Dolj, 4.808 elevi fiind deja înscrişi în clasa zero. Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, sunt şi unităţi de învăţământ unde numărul cererilor depuse a depăşit numărul locurilor disponibile pentru clasa pregătitoare.

Astfel, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” au rămas nesoluţionate 48 de solicitări, la Liceul „Henri Coandă”, două cereri sunt nerezolvate, şi încă patru astfel de cazuri s-au înregistrat la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”. Peste 1.000 de elevi din cei 4.808 înscrişi în prima etapă la clasa pregătitoare vor învăţa în unităţi de învăţământ din afara circumscripţiei. În acest moment la Liceul Tehnologic Transporturi Auto mai sunt libere 55 de locuri, la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu” sunt 19 disponibile, la Şcoala Gimnazială „Ion Ţuculescu” alte 12 locuri libere, la Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu” au mai rămas 11 locuri, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” alte cinci locuri au rămas neocupate, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu” tot cinci locuri sunt neocupate. De asemenea, la Colegiul Naţional „Elena Cuza” mai sunt disponibile zece locuri, iar la Colegiul Naţional „Carol I” doar trei.