Urmărit pentru fraude bancare în Germania, prins la Sadova

0
142

Un doljean dat în urmărire internaţională întrucât autorităţile din Germania au emis pe numele său mandat european de arestare a fost prins de poliţişti la acest sfârşit de săptămână şi introdus în arestul IPJ Dolj. În plus, poliţiştii au mai prins alte patru persoane pe numele cărora erau emise mandate de executare a unor pedepse cu închisoarea.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti de la Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu cei ai Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Bechet, în cursul zilei de vineri s-a reuşit prinderea lui Ovidiu Apostol, de 30 de ani, din comuna Sadova. Bărbatul era dat în urmărire la nivel internaţional, întrucât autorităţile judiciare din Germania au emis împotriva lui mandat european de arestare pentru fraude bancare comise pe teritoriul acestui stat.

Doljeanul, acuzat de autorităţile germane că ar fi comis fraudele bancare în perioada 2010-2011, a fost prezentat procurorilor Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care l-au reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă a fost prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova, care au dispus faţă de el arestarea preventivă în vederea extrădării.

Tot vineri, lucrători ai Formaţiunii Investigaţii Criminale Băileşti l-au introdus în arest pe Marian Duţă, de 41 de ani, din Băileşti, care a fost condamnat la 1 an şi 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, sentinţa rămânând definitivă, motiv pentru care instanţa a emis mandat de executare a pedepsei pe numele său. În aceeaşi zi a fost prins şi Florian Tuţudan, de 31 de ani, din Craiova, condamnat în baza unei sentinţe a Judecătoriei Segarcea la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de viol.

Alţi doi urmăriţi au ajuns după gratii în cursul zilei de sâmbătă. Este vorba despre Florian Cîţă, de 34 de ani, din municipiul Băileşti, pe numele căruia era emis mandat de executare a pedepsei privative de libertate întrucât fusese condamnat la 1 an şi 6 luni pentru furt calificat, şi Petrişor Gîrleanu, de 33 de ani, tot din Băileşti, condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Cei patru doljeni pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepselor vor ajunge în penitenciar pentru a-şi ispăşi condamnările, iar bărbatul solicitat de autorităţile din Germania rămâne în arestul IPJ Dolj până la finalizarea formalităţilor necesare extrădării sale.