120 de hectare de teren, afectate de incendiile de vegetaţie

0
134

Week-end “de foc”, la propriu, pentru pompierii doljeni, care au fost solicitaţi să intervină la nu mai puţin de 11 incendii de vegetaţie uscată pe raza judeţului, fiind afectată o suprafaţă totală de 120 de hectare. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj spun că seceta şi neglijenţa oamenilor le-au dat serios de furcă la acest sfârşit de săptămână, numărul incendiilor de vegetaţie uscată fiind din ce în ce mai mare.

Astfel, numai vineri şi sâmbătă, din cele 14 situaţii de urgenţă la care au fost solicitaţi pompierii, în 11 cazuri a fost vorba despre incendii de vegetaţie uscată, la care au intervenit echipaje de pompieri de la Detaşamentul 1 Pompieri Craiova, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova, Secţia Pompieri Craiova şi Detaşamentul Pompieri Calafat. Zonele în care s-au luptat cu flăcările au fost atât la marginea Craiovei, cât şi în localităţile Breasta, Malu Mare, Răcarii de Sus, Ciupercenii Noi şi Bucovăţ, suprafaţa totală afectată fiind de 120 de hectare.

“Incendiile de vegetaţie uscată sunt periculoase pentru că se extind repede şi pot ajunge până la gospodăriile populaţiei. Tocmai de aceea recomandăm cetăţenilor să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt, să nu folosească focul deschis la distanţe mai mici de 10 metri faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc.), iar arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale de acest gen trebuie făcută numai în locuri special amenajate şi după ce a fost informat în prealabil serviciul privat sau voluntar pentru situaţii de urgenţă”, a precizat ofiţerul de presă al ISU Dolj, mr. Florin Cocoşilă.