Băileştiul, centru de concurs pentru matematicieni

0
180

Municipiul Băileşti a găzduit, sâmbătă, la sediul Liceului „Mihai Viteazul”, cea de a IX-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică „Sfera”. În competiţie s-au înscris 302 elevi, de la clase de nivel primar, gimnazial şi liceal până la clasa a X-a, din judeţele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi. La această ediţie au participat şi elevii din Vidin (Bulgaria).

Concursul, sprijinit de Primăria municipiului Băileşti, s-a bucurat  de înaltul gir al Facultăţii de Matematică-Informatică din Craiova – reprezentată de prof. univ. dr. George Vraciu, în calitate de preşedinte al concursului – şi al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, instituţie reprezentată de prof. Alexandru Popescu Zorica şi conf. univ. dr. Andrei Vernescu. Elevii cu cel mai mare punctaj au fost premiaţi de organizatori. „45 de elevi s-au clasat pe primele trei locuri şi au fost recompensaţi şi cu premii în bani”, a precizat profesorul Gabriel Tica. Pentru primul loc elevii au fost recompensaţi cu 40 de lei, pentru locul al II-lea – 30 de lei, iar pentru locul al III-lea – 20 de lei.

11 elevi au obţinut punctaj maxim

11 elevi au reuşit să obţină punctaj maxim. Performanţa a fost atinsă la clasa a III-a de Maria Teodora Tica, de la Şcoala nr. 5 „Aviator Petre Ivanovici” Băileşti, la clasa a IV-a de Alin Gabriel Duţă, Andreea Alexia Dumitru – Şcoala 32 „Alexandru Macedonski”,  Milica Andrei Pârvulescu – Şcoala nr. 5 „Aviator Petre Ivanovici” Băileşti, Felicia Alexandra Puskas, Petra Teodora Safta – Şcoala nr. 2 „Traian” Craiova, Teodora Spătaru – Grupul Şcolar Melineşti, Oana Şerbana – Colegiul Naţional „Carol I” Craiova. Punctaj maxim au obţinut şi elevii Cosmin Mihai Gavrilă – clasa a V-a la Şcoala „Nicolae Titulescu” din Caracal, Iulian Mone – Şcoala „Virgil Mazilescu” Corabia Olt, Raul Andrei Săptaru – clasa a VII-a la Grupul Şcolar Melineşti. În paralel, şi-au dat concursul şi cadrele didactice de specialitate care au participat la sesiunea de comunicări ştiinţifice cu tema „Matematica modernă, între clasic şi actual”, derulată în incinta liceului.

Evenimentul a fost organizat de Liceul „Mihai Viteazul”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi Casa Corpului Didactic Dolj.