A fost lansat Primul studiu care analizează experiențele părinților din întreaga lume în procesul de creștere a copiilor

0
280

Primul studiu care analizează experiențele părinților din întreaga lume în procesul de creștere a copiilor a fost lansat ieri, sub forma unei analize complexe, intitulată Indexul de Parenting (The Parenting Index), realizat de către Kantar, cea mai mare companie de consultanță și analiză de date recunoscută la nivel global, la inițiativa companiei Nestlé. Studiul indică pentru România un scor de 49 în cadrul Indexului de Parenting, rezultat care arată un raport echilibrat optimism – pesimism în rândul părinților din țara noastră și scoruri medii pentru majoritatea factorilor analizați în studiu.

Indexul de Parenting (The Parenting Index) realizat la inițiativa Nestlé, este un instrument unic, care măsoară gradul de dificultate al experiențelor parentale din întreaga lume. Studiul are la bază înțelegerea faptului că experiența de a fi părinte este în mod egal una frumoasă și deloc ușoară, ce schimbă perspectiva asupra vieții.

Studiul cumulează opiniile a peste 8.000 de mame și tați din 16 țări, patru continente, și are la bază experiențele lor parentale.Indexul de Parenting a fost creat cu obiectivul de a oferi o înțelegere completă asupra universului părinților, de a aborda punctele sensibile pentru aceștia în prezent, pentru a le oferi sprijin în creșterea copiilor, într-un mediu sănătos și fericit. Rezultatele cercetării au la bază un eșantion reprezentativ la nivel național de familii de dimensiuni diferite și din medii culturale și socio-economice diferite, cu cel puțin un copil în vârstă de 0-12 luni.

Indexul de Parenting ierarhizează țările după modul în care părinții percep gradul de dificultate al experiențelor parentale în țara lor, descompunând factorii cheie care influențează aceste percepții. În total, au fost identificați 11 factori universali care explică clasamentul Indexului prin corelații puternice. Opt factori au rezultat din datele obținute în urma sondajului și trei sunt determinați de date economice și sociale globale. Factorii care abordează dificultățile indicate de părinți variază de la țară la țară, așadar nu există niciun loc perfect pentru a fi părinte. Indexul de Parenting realizat la inițiativa Nestlé a relevat faptul că presiunea este o problemă majoră universală care afectează părinții în prezent, indiferent de zona geografică.