Grădiniţă nouă pentru preşcolarii din Bulzeşti

0
92

La Bulzeşti, comuna unde s-a născut şi a trăit o bună parte din copilărie Marin Sorescu și care este condusă acum chiar un urmaş al marelui poet – Gin Sorescu –, se pune preţ pe educaţi. 

Gin Sorescu

Autorităţile au grijă ca unităţile de învăţământ în care studiază cei aproximativ 150 de şcolari şi preşcolari să fie reabilitate şi modernizate conform standardelor. Drept dovadă stă chiar Şcoala Gimnazială inaugurată în toamna anului trecut, dar şi Grădiniţa pe care autorităţile o construiesc cu fonduri de la Banca Europeană.

„Este o construcţie realizată cu bani de la Banca Europeană, un proiect la care Primăria a participat cu o cofinanţare de 1,4 miliarde lei vechi, valoarea totală fiind de peste 7 miliarde lei vechi. Toate unităţile de învăţământ din localitate sunt reabilitate şi modernizate”, a afirmat primarul din Bulzeşti, Gin Sorescu.

În ceea ce priveşte infrastructura localităţii, edilul spune că lucrările de alimentare cu apă sunt realizate în proporţie de 98 la sută, urmând să fie încheiate în curând. “În curând vom încheia lucrările de alimentare cu apă, apoi  vom începe pietruirea unui drum de 1 kilometru, pentru care am alocat 1 miliard lei vechi de la bugetul local”, a declarat primarul localităţii Bulzeşti, Gin Sorescu.