Atelier judeţean pentru promovarea şi diseminarea proiectelor europene

0
122

Săptămâna trecută, Liceul “Charles Laugier” din Craiova a fost gazda unui eveniment reuşit – organizarea unui atelier judeţean pentru promovarea şi diseminarea proiectelor europene implementate în unităţile de învăţământ din judeţul Dolj.

Activitatea s-a desfasurat sub  egida Departamentului pentru Proiecte Educaţionale din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Obiectivele activitatii au fost: diseminarea proiectelor europene în rândul multiplicatorilor de informaţie europeană din unităţile de învăţământ din judeţul Dolj; informarea multiplicatorilor de informaţie europeană privind etapele proiectelor Erasmus + în vederea finalizării lor cu succes; prezentarea avantajelor implicării personalului didactic şi a elevilor în activităţi cu caracter european.

Cei 35 profesori ce au reprezentat liceele, scolile postliceale si cele de invatamant special din Craiova au facut pe parcursul a cateva ore un schimb de informatii privind scrierea aplicatiilor si gestionarea proiectelor deja aflate in implementare. Cei trei moderatori ai activităţii, profesorii Sorin Bîrsan,  Laura Radu Laura şi Alina Dica, le-au prezentat participanţilor la reuniune ultimele noutăţi privind finanţarea proiectelor prin programul Erasmus +, dar şi termenele la care este prevăzută depunerea candidaturilor în 2016. Participanţii la atelierul de formare au putut beneficia de experienţa profesorilor care au participat la proiecte finanţate prin axele KA1 şi KA2.

Reuniuni de formare cu cadrele didactice interesate să acceseze fonduri europene

Prof. Sorin Bîrsan, Liceul „Charles Laugier”, Craiova, coordonator de proiect a precizat în cadrul acestui eveniment că aceste întâlniri de lucru, aceste mese rotunde, au devenit un lucru obişnuit, dar benefic şi au un impact deosebit asupra comunicării. “Astfel de reuniuni au devenit în ultimii ani un lucru obişnuit, iar reuşita unei astfel de iniţiative se concretizează în numărul din ce în ce mai mare de licee, şcoli gimnaziale şi de învăţământ special care au primit finanţare din partea U.E. Ne propunem ca în perioada următoare să organizăm reuniuni de formare cu cadrele didactice interesate să acceseze fonduri europene prin programul Erasmus+. Ne bucuram de interesul sporit faţă de astfel de reuniuni al colegilor noştri, dar şi de rezultatele şi imaginea foarte bună pe care au lasat-o profesorii şi elevii din judeţul Dolj în perioada mobilităţilor în străinătate”, a subliniat prof. Bîrsan Sorin, metodist al ISJ Dolj şi gazda a reuniunii.

Prezentarea Programului Erasmus + (axe de finantare, obiective, grupuri tinta, termene de depunere a candidaturilor)

« 1914-2014 Il y a 100 ans, la Grande Guerre : regards croisés d’élèves en l’Europe »

Prof. Bîrsan Sorin, Liceul „Charles Laugier”, Craiova, coordonator proiect

Prof. Nica Florentina, Liceul „Charles Laugier”, Craiova, membru echipa

„Acces to School for everyone”, C.N.E Gheorghe Chiţu

 Prof. Mitrache Camelia, C.N.E. “Gheorghe Chitu“, coordonator proiect

„Dezvoltarea şi formarea de competenţe profesionale şi personale prin mobilităţi Erasmus+ învederea facilitării inserţiei pe piaţa muncii”

 Prof. Radu Laura, L.T.T. Auto, Craiova, asistent coordonator

–   „HARD SOFT SKILLING-CHARTING YOUR CAREER PATH”
Prof. Nicolae Olivia, Liceul „Charles Laugier”, Craiova, coordonator proiect

–  « Proiect Erasmus Plus, Mobilitati VET,  Mobilităţile transnaţionale VET – primul pas către o carieră de succes »,  

Prof. Mitrache Cati, C.N.E. “Gheorghe Chitu“, coordonator proiect

–  Budd.E.R.S.-Budding entrepreneurs running school

Prof.Ionescu Corina, Liceul „Charles Laugier”, Craiova, coordonator proiect

 – Proiect Erasmus Plus : Youth Exchange“Dance and sing with me for social inclusion!”,

Prof. Mitrache Camelia, Presedinte Asociatia ARTEC

Erasmus+ K1-START MANAGEMENT

Prof. Daiana Calin, Scoala Profesionala Speciala Craiova

– Formarea  şi dezvoltarea competenţelor profesionale ale viitorilor absolventi medicali în vederea integrării pe piaţa europeană a muncii”

Prof. Ludmila Panea, Liceul „Charles Laugier”, Craiova, coordonator proiect