Consiliul Judeţean Dolj : O nouă finanţare europeană care vizează creșterea eficienței în activitatea primăriilor

0
76

CJ Dolj a obținut o nouă finanțare din fonduri europene, pentru trei proiecte cu o valoare cumulată de peste 4 milioane de euro, care vizează creșterea eficienței în activitatea primăriilor, în special a gestionării registrelor agricole, prin informatizare.

Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, lista beneficiarilor cuprinde 45 de localități din județ, ale căror administrații locale vor fi incluse într-un sistem integrat, urmând să fie dotate cu aparatura și programele informatice necesare.

„Așa cum i-am obișnuit pe doljeni, consiliul județean și-a propus să abordeze toate programele prin care poate fi atrasă finanțare europeană pentru realizarea unor proiecte.

În plus, principiul după care ne-am ghidat, de-a lungul timpului, a fost acela că eficientă nu poate fi decât o administrație care îmbrățișează noul și știe să se folosească de instrumentele tot mai performante pe care le oferă această industrie a tehnologiei informației.

Să nu uităm că, la noi în țară, Consiliul Județean Dolj s-a numărat printre primele care s-au orientat către implementarea sistemului GIS pentru urbanism și amenajarea teritoriului. Prin intermediul lui, am reuşit să realizăm inventarierea şi cartarea în format electronic pentru toate cele 104 comune din judeţ, cu tot ceea ce presupun ele: terenuri, construcţii, drumuri, reţele de utilităţi. A fost un mare pas înainte, prin care am simplificat cu mult activitatea în acest domeniu, inclusiv procedura de eliberare a certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire.”