E de vină PSD pentru că Boc a închis 67 de spitale şi Orban a tăiat bugetul Sănătăţii cu 23%

0
384

Articol scris de Cristian Winzer (Q Magazine)

Este de vină PeSeDeu. Pentru că în august 2010, Băsescu spunea public SĂ NU MAI FACEM O #DRAMĂ CĂ PLEACĂ MEDICII DIN ŢARĂ?

Pentru că în martie 2011, prin H.G. 345, guvernul Boc a #ÎNCHIS 67 de spitale din toată ţara?

Pentru că în noiembrie 2019, guvernul Orbán a TĂIAT #bugetul Ministerului Sănătăţii cu aproximativ 23% (după ce în guvernarea PSD 2016-2019, bugetul Ministerului Sănătăţii a fost unul ISTORIC, de 50 de miliarde lei)

Pentru că tot în noiembrie 2019, Vasile Câţu spunea cu seninătate următoarele: „Educaţia si sănătatea NU SUNT PRIORITĂŢI! Prioritatea zero trebuie să fie SECTORUL PRIVAT”?

Pentru că prioritatea lui Iohannis au fost DOAR #alegerile ANTICIPATE (deşi ştia că atât Comisia de la Veneţia, cât şi Comisia Europeană, au spus FERM, în repetate rânduri, că NU poate fi modificată legislaţia electorală cu puţin timp înainte de alegeri, deoarece „chiar în absenţa unei intenţii de manipulare, modificările vor fi dictate de INTERESELE IMINENTE ale partidului politic”)?

Pentru că în FIŢUICA aceea absolut jenantă denumită „program de guvernare” depusă la începutul lunii MARTIE (când OMS anunţase deja că epidemia de COVID-19 este oficial PANDEMIE) în Parlament, Guvernul Orbán a stabilit ca PRINCIPAL OBIECTIV „organizarea şi desfăşurarea corectă a #ALEGERILOR politice programate în 2020”, iar PRIMA POLITICĂ SECTORIALĂ din program era JUSTIŢIA. SĂNĂTATEA era abia la punctul 12 din 16, tocmai la pagina 45?

Pentru că NU i-a interesat în niciun moment SĂNĂTATEA românilor, NU s-au gândit în niciun moment la adoptarea imediată a măsurilor absolut necesare pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19?

Pentru că deşi avea totuşi reprezentarea concretă a problemelor care vor fi generate de pandemia de COVID-19, guvernul Orbán NU a luat la timp şi în mod corespunzător măsurile necesare pentru PROTEJAREA medicilor şi a populaţiei?

Pentru că erau ocupaţi cu #PRIVATIZAREA sănătăţii – prin OUG 25/2020, adoptată în NOAPTEA zilei de 04.02.2020, FĂRĂ transparenţă, FĂRĂ dezbatere, FĂRĂ consultarea prealabilă a celor din sistemul medical, FĂRĂ studii de impact, FĂRĂ avizul Comisiei interministeriale pentru suport tehnic şi FĂRĂ avizul Consiliului Legislativ (acesta din urmă fiind solicitat şi obţinut în data de 05.02.2020, DUPĂ şedinţa de guvern), au fost create condiţiile de accesare nemijlocită, de către companii PRIVATE, a sumelor de bani alocate de la BUGETUL DE STAT pentru implementarea programelor naţionale de sănătate?