O parte dintre consilierii judeţeni au părăsit sala când au auzit de… Brâncuşi

0
583

sedinta cj (1)

Consilierii judeţeni nu au mai avut ieri răbdare să dezbată toate punctele aflate pe ordinea de zi. După o oră şi un sfert, o parte din consilierii PSD s-au enervat şi au părăsit sala, asta în timp ce colegul lor, liberalul Isidor Răducea încerca să afle care este stadiul unor proiecte cu finanţare europeană. Pe ordinea de zi se mai afla şi o altă informare privind stadiul atribuirii contractelor de achiziţie publică furnizare produse lactate, de panificaţie, fructe proaspete pentru anul 2016-2017…informare care a trecut ca şi cum nu ar fi fost în dosarul de şedinţă…

        La punctul 25 – informare privind stadiul proiectelor cu finanţare europeană, unul dintre proiectele care a iscat discuţia este cel legat de Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi – Centru Turistic Interactiv, un proiect amplu, care are termen de finalizare 31 martie 2017, dar al cărui contract de execuţie a încetat în data de 7 noiembrie 2016.

          Consilierul judeţean PNL a întrebat care este stadiul proiectului, câţi bani s-au obţinut de la UE, cine se face vinovat de întârzierea acestui proiect şi  când se preconizează finalizarea acestei lucrări. Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, diplomatic, a subliniat că cel care se face vinovat de acest impas este constructorul, care va fi tras la răspundere şi căruia i se vor cere chiar şi daune morale.sedinta cj

Constructorul a fost notificat…urmează medierea

          „În data de 8 noiembrie 2016, Consiliul Judeţean Dolj a notificat antreprenorul că acest contract de lucrări a încetat de drept. În prezent părţile se află în perioada de mediere prevăzută de clauzele contractuale care se va încheia în data de 30 noiembrie 2016, Consiliul Judeţean dolj intenţionând să reia procedura de achiziţie publică în perioada imediat următoare”, a subliniat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

            Valoarea totală a proiectului este de 337.982.553,78 lei din care asistenţa nerambursabilă este de 263.968.883 lei, iar contribuţia proprie de 12.971.247 lei. Valoareaa cheltuieli neeligibile depăşeşte 7.500.000 lei. Prin acest proiect se doreşte crearea unei infrastructuri de agrement turistic, un pavilion expoziţional, care cuprinde două elemente constructive juxtapuse : partea subterană şi volumul de sticlă suprateram, cu rolul de semnal urban pentru acces la pavilion.