„MARATON PENTRU UCV” – un program academic destinat întregii Oltenii

0
439

universitate 1Conducerea Universităţii din Craiova a prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, un proiect foarte important pentru, atât Universitatea din Craiova, cât şi pentru comunitate. Este vorba despre „MARATON PENTRU UCV” , iar conferinţa de presă a fost susţinută de prof.univ.dr. Cezar Ionuţ Spînu, rectorul Universităţii din Craiova. Au fost dezbătute foarte multe probleme legate de învăţământul universitar, pe lângă cele strict legate de ceea ce s-a discutat, dar percepţia a fost una : Universitatea din Craiova face parte din strategia naţională de dezvoltare, uar parteneriatul cu operatorii economici va da impulsul dezvoltării.

„Promovarea Universităţii din Craiova nu se face prin pliante…”

 Ieri, la Universitatea din Craiova,  a avut loc prezentarea oficială a Proiectului „MARATON PENTRU UCV”. Este unul dintre programele cele mai importante pentru mediul academic craiovean şi regional, fiind cuprinse toate judeţele Olteniei. „Universitatea din Craiova a căştigat trei proiecte de importanţă majoră, unul dintre ele fiind prezentat astăzi. Este vorba de promovarea instituţiei noastre în întreg arealul ştiinţific, iar studenţii fac parte integrantă din această acţiune, ca să nu mai vorbim de cadrele didactice. De acum, promovarea se va face prin proiecte, iar Universitatea nu va mai da niciun leu şi se va merge pe programele câştigătoare. Proiectul de care vorbim acum se bazează pe colaborarea cu Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră (CCOC) şi cu Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti (COS) . Vom merge şi pe consilierea absolvenţilor noştri şi, poate mulţi nu ştiu, printr-un SRL al nostru acordăm consiliere celor mai buni studenţi. Îi aducem pe lângă noi, pe cât mai mulţi elevi din liceu. Suntem pe proiecte de cercetare, şi am dovedit acest lucru, cu foarte mulţi operatori economici de „top”, fiindu-ne solicitat sprijinul în acest sens. Cred că putem vorbi, acum, de o revitalizare a învăţământului tehnic superior, în acest an, Facultăţile tehnice aflându-se pe un loc fruntaş în ceea ce priveşte cererea. Aşa cum am mai spus, suntem o Universitate compozită şi ne dorim să ajungem pe locuri fruntaşe. Dar, aş vrea să mai aduc în atenţia publicului un aspect: promovarea Universităţii şi a activităţii de aici nu se face prin pliante, ci trebuie mers pe teren, iar aici acem sprijinul partenerilor noştri. Despre proiectul prezentat astăzi, îi las pe parteneri să vorbească ”, a precizat prof.univ.dr.  Cezar Ionuţ Spînu.

Profesori, studenţi şi elevi – împreună pentru Universitatea din Craiova

universitate„MARATON PENTRU UCV” are o prezentare făcută de dr.  Cristina Soare, preşedinte al CCOC: „Susţinem imaginea mediului universitar craiovean în rândul liceenilor şi crearea unei relaţii dinamice, de cooperare, între mediul universitar şi cel preuniversitar, prin prezentarea ofertei educaţionale a Universităţii din Craiova (oferirea ghidului candidatului, activităţi de training specifice, cu privire la egalitatea de şanse în vederea incluziunii sociale şi sporirea  accesului la mediul universitar craiovean). Grupul „ţintă” a fost constituit din 7.000 de elevi (cls-IX-XII) din cele cinci judeţe ale Olteniei, iar justificarea a avut la bază identificarea unor reale dificultăţi cu care elevii se confruntă în încercarea de a-şi adapta nevoile, în raport cu propriul traseu profesional, cu oferta existentă la nivelul învăţământului superior craiovean. Managerul de proiect este doamna Amalia Raluca Stepan, cea care este tot timpul în contact cu participanţii”. La rândul său,  Radu Antohi, preşedintele COS din Craiova, a precizat: „Orice astfel de proiect este foarte bun pentru noi. Vom merge merge în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar şi vom lua legătura cu reprezentanţii Consiliilor elevilor, astfel încât să le putem oferi sprijin. De asemenea, vrem să-i atragem pe elevi, colegii noştri mai mici, spre Universitatea din Craiova” .  Cele spuse de Radu Antohi, au corespondent şi în percepţia tinerilor din liceu: „Cred că un asemenea proiect este benefic pentru ambele părţi. Chiar ne dorim o colaborare cu organizaţiile studenţeşti”, a spus  Andrei Dogaru, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Dolj.  Nu este lipsit de importanţă un alt aspect: „Vom acorda burse (FOCAR – „Forumul carierei”) pentru cei mai merituoşi studenţi, care au participat la promovarea imaginii Universităţii din Craiova, în cuantum de 1.000 de lei, şi între 500-1.500 de lei, în funcţie de programul la care participă INCESA (Infrastructura de Cercetare în Ştiinţe Aplicate)”, a mai menţionat prof.univ.dr. Cezar Ionuţ Spînu.