În Copou, victoria-i cadou

0
50

CSMS Iaşi – Universitatea Craiova

Stadion: „Emil Alexandrescu”, astăzi, ora 20.30

CSMS Iaşi: Caparco – Mihalache, Frăsinescu, Ciucă, Ţigănaşu – Creţu – Bole, Vasile Gheorghe, Ciucur – Piccionni, Moldovan. Antrenor: Eugen Neagoe. Rezerve: Grahovac – Bosoi, Dodan, Danale, Martin, Bădic, Sato.

Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Popov, Acka, Vătăjelu – Zlatinski – Ivan, Băluţă, Nuno Rocha, Bancu – Măzărache. Antrenor: Gigi Mulţescu. Rezerve: L. Popescu – Kay, Dumitraş, Screciu, Manea, Gustavo, Rambe.

Universitatea Craiova întâlneşte o echipă debusolată, care nu a mai câştigat de 7 etape şi astăzi este lipsită de câţiva jucători importanţi

1

Cele două formaţii care în play-out-ul stagiunii trecute s-au lupta pentru locul de Europa League se întâlnesc în returul sezonului regulat din poziţii opuse, Craiova fiind în plasa liderului, în timp ce Iaşiul s-a apropiat de cele două echipe care păreau condamnate la începutul campionatului. Ştiinţa a câştigat ultima dată la Iaşi acum doi ani, când Săndoi şi Cârţu eraui pe bancă, scor 3-1, goluri Nuno Rocha (2) şi Târnăcop, respectiv Bole. Au urmat două succese ale gazdelor, în sezonul trecut, 1-0, gol Ciucă, şi 3-0, goluri Gheorghe, Golubovic şi Ţigănaşu. În tur, Nuno Rocha a ratat un penalty, dar şi aşa alb-albaştrii s-au impus cu 2-0, goluri Kay şi Ivan, cea mai categorică victorie a Ştiinţei din acest sezon, alături de cea de la Târgu Mureş.

Universitatea l-a recuperat pe Ivan pentru acest joc, în care este obligată să câştige, pentru a face uitată sincopa din runda trecută, când a pierdut în faţa Astrei, la Severin. Gigi Mulţescu admite că nu există altă variantă decât victoria în Copou: „Iaşiul este o echipă în suferinţă, care are mare nevoie de puncte. Se anunţă un meci de uzură, în care ei vor încerca să se închidă, să ne blocheze atacurile. Plecăm din postura de favoriţi, dar nu întotdeauna favoriţii câştigă. Categoric, voi folosi cei mai în formă jucători pentru acest meci. Singura problemă de lot rămâne Madson“. Portarul Nicolae Calancea a prefaţat disputa: „Ne aşteaptă un meci greu, Iaşiul joacă bine acasă. Noi va trebui să ne facem jocul, să excludem greşelile comise la partida cu Astra şi, în consecinţă, să câştigăm meciul. Împotriva noastră adversarii se mobilizează, joacă de parcă ar fi cel mai important meci din carieră. Asta demonstrează că suntem o echipă de luat în seamă, de temut a campionatului“.

Prunea: „În ciuda problemelor, trebuie să luăm toate punctele”

De partea cealaltă, Eugen Neagoe nu poate miza pe căpitanul Ionuţ Voicu şi pe Andrei Cristea, ambii suspendaţi, iar sârbul Milan Mitic este incert. De asemenea, jucătorii under 21, Târşa, Ştefănescu, Chelaru şi Boiciuc sunt indisponibili, iar ieşenii au chemat de urgenţă doi juniori de 17 ani la echipa mare, Dodan şi Danale. “Nu avem timp să ne plângem. Trebuie să strângem rândurile şi să facem totul pentru a ieşi din impas. Cine va intra contra Craiovei trebuie să arate că îşi merită locul în lotul echipei” spune Neagoe, care speră să obţină primul succes de când a preluat echipa din Copou. În ultimele 7 meciuri, Iaşiul are 6 înfrângeri şi o remiză. Chiar dacă atmosfera nu este una bună, iar lotul este decimat de accidentări şi suspendări, preşedintele Florin Prunea spune că meciul cu Craiova trebuie câştigat neapărat. „Avem multe probleme, dar chiar şi aşa trebuie să luăm toate punctele cu Craiova. Avem un adversar puternic, cu plusuri şi minusuri, iar noi trebuie să speculăm problemele lor. Am vorbit şi cu băieţii în vestiar şi sunt convins că vor face tot posibilul pentru a câştiga. Sunt descumpăniţi, toată lumea este împotriva lor, unii mi-au spus că nici nu mai au curajul să iasă din casă. Este şi normal ca suporterii să fie supăraţi după atâtea meciuri fără victorie. Cine intră pe teren, chiar dacă vom avea atâtea probleme de lot, să dea totul pentru a câştiga acest meci foarte important”, a spus Prunea.