Sirian prins la PTF Calafat cu documente de călătorie false

0
161

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au depistat un cetăţean sirian care a încercat să intre ilegal în România folosindu-se de un titlu de călătorie fals, aparţinând unui cetăţean austriac.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, vineri seară, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism condus de un cetăţean austriac, o persoană de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră un titlu de călătorie eliberat de autorităţile austriece. Procedând la verificarea documentului, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a constatat faptul că persoana care s-a prezentat la control nu corespunde cu cea din fotografia documentului de călătorie. În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză este cetăţeanul sirian Hamza D., în vârstă de 25 de ani.

„Conform protocolului româno-bulgar, cetăţeanul sirian a fost preluat de către autorităţile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a precizat subcomisar Dănuţ Rudăreanu, din cadrul Biroului de presă al STPF Dolj.