Răniţi grav în accident la Cerăt

0
222

Un grav accident de circulaţie s-a petrecut, ieri după-amiază, în comuna doljeană Cerăt, patru persoane, între care un tânăr de 16 ani, fiind rănite grav şi transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Una dintre victime, soţia şoferului, a fost adusă de la Cerăt cu elicopterul SMURD, întrucât avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale.

Pompierii şi poliţiştii doljeni au fost anunţaţi, ieri după-amiază, că pe DJ 561, în comuna Cerăt s-a produs un grav accident de circulaţie, în urma căruia patru persoane au fost rănite. Mai multe echipaje de ambulanţă, SMURD şi din cadrul SAJ Dolj, poliţişti, dar şi elicopterul SMURD din cadrul ISU Dolj, au ajuns la faţa locului pentru preluarea răniţilor. Poliţiştii Serviciului Rutier Dolj, în urma primelor cercetări efectuate, au stabilit că Ion Gună, de 77 de ani, din comuna Goicea, în timp ce conducea un autoturism Opel Astra, dinspre Craiova către casă, pe raza comunei Cerăt, din cauza neatenţiei şi a oboselii, a pierdut controlul direcţiei şi s-a izbit violent cu maşina de un cap de pod. Atât şoferul, cât şi soţia lui, Elena, de 73 de ani, dar şi Gheorghe Şarpe, de 74 de ani, şi Iulian C. de 16 ani, toţi din Goicea, au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde au rămas internaţi sub supraveghere medicală. Întrucât starea sa era cea mai gravă, femeia a fost cea preluată de elicopterul SMURD, şi adusă la Craiova. Se pare că cei patru fuseseră dis-de-dimineaţă la târgul de săptămână din Craiova şi accidentul s-a petrecut când se întorceau acasă. „În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Accident în giratoriu

În plus, un alt accident de circulaţie s-a petrecut, de această dată în Craiova, în noaptea de duminică spre luni, un tânăr de 23 de ani fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Din cercetările poliţiştilor Biroului Rutier Craiova s-a stabilit că, Petrişor Sandu, de 23 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism BMW pe strada „Potelu”, la intersecţia în sens giratoriu cu strada „Caracal”, nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism, marca Alfa Romeo, condus de El Akad Mustaffa Amir, de 25 de ani, din Craiova, şi l-a izbit violent. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a lui Petrişor Sandu, care a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.