CFR Călători anunţă programul trenurilor la trecerea la ora de iarnă

0
147

CFR Călători anunţă că, începând din 28 octombrie, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de iarnă, ora 4.00 devenind ora 3.00. Trenurile surprinse în circulaţie de trecerea la ora de iarnă vor staţiona în gări, dar mersul trenurilor nu se va schimba.

În noaptea 27/28 octombrie 2018, când ora 4.00 devine ora 3.00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4.00 vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

”Trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare”, informează CFR Călători.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00 vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

”Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de 28 octombrie 2018, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare”, arată compania. (Sursa: Mediafax)