“Războiul Informaţional, ameninţare la securitatea naţională ?!”

0
75

Biblioteca Judeţeană  “Alexandru şi Aristia Aman”, în parteneriat cu cotidianul regional “Cuvântul Libertăţii”, organizează, vineri, 27 octombrie, ora 11.00, în sala “Dinu C. Giurescu”, o dezbatere cu tema “Războiul Informaţional, ameninţare la securitatea naţională ?!”, care va fi urmată de lansarea lucrării “Războiul informaţional: tipizarea agresiunii informaţionale a Federaţiei Ruse”, semnată de Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor & Early Warning . Evenimentul face parte din seria Conferinţelor Ştiinţifice Internaţionale “Stat şi Societate în Europa”, manifestarea actuală aflându-se la cea de-a X-a ediţie.

          “Războiul informaţional este o componentă a războiului hibrid, dar şi o formă specifică de purtare a războiului în care se propune înlocuirea realităţii şi a faptelor prin construirea unei realităţi alternative şi proiectarea ei către populaţia ţintă, pentru a atinge obiective de natură militară, respectiv demobilizarea populaţiei, crearea dubiului privind obiectivele de interes naţional, dar şi acţiuni directe, de blocare a posibilităţii angajării populaţiei în pregătirea de luptă sau convingerea tinerilor de a nu se mai prezenta ca voluntari pentru poziţii profesioniste în Armata Naţională”, opinează într-un editorial fostul consilier prezidenţial, Iulian Chifu.

           La eveniment sunt invitaţi profesori universitari, istorici, reprezentanţi ai instituţiilor publice, studenţi şi jurnalişti.