Lucian Săuleanu, numit preşedinte al Colegiului de Conducere al Curţii de Arbitraj

0
88

lucian sauleanuProf. univ. dr. Lucian Bernd Săuleanu a fost numit în funcţia de preşedinte al Colegiului de Conducere al Curţii de Arbitraj a Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj.

 „Profesorul Lucian Bernd Săuleanu se bucură de o largă recunoaştere în rândul comunităţii juridice, fiind cadru didactic al Facultăţii de Drept, Universitatea din Craiova, decan al Baroului Dolj, având o experienţă solidă în domeniul dreptului comercial. Domnul Săuleanu a fost ales în şedinţa din data de 12.10.2016 cu unanimitate de voturi de către Colegiul de Conducere al CCI Dolj. Noua conducere reprezintă un pas important în consolidarea Curţii de Arbitraj, precum şi un semnal pozitiv către comunitatea de afaceri şi cea juridică în a considera arbitrajul ca fiind o soluţie  mult mai rapidă şi eficientă pentru rezolvarea litigiilor comerciale decât calea instanţelor judecatoreşti…”, a subliniat Gabriel Vlăduţ, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie.

Curtea de Arbitraj Dolj oferă o serie de avantaje in solutionarea litigiilor comerciale prin raportare la asteptarile antreprenorilor şi a mediului de afaceri, mentionand in acest sens, în special, economisirea timpului dacă avem în vedere durata scurtă a procedurilor, principiul confidenţialităţii dezbaterilor, posibilitatea numirii unor arbitri specializaţi în domeniul care constituie obiectul procesului, precum şi caracterul definitiv al hotărârii pronunţate.