Alb-albaştrii sub lupă

0
43
vatajeluCalancea – S-a opus excelent la două ocazii mari ale gazdelor. Nu i se pot imputa golurile.
Briceag – Nimic de reproşat în privinţa angajamentului, pur şi simplu „ară” banda. Nu i-a intrat însă nicio centrare, în special în repriza a doua, când cinci tentative au eşuat. A mai fost în două rânduri defazat pe apărare, dar per total se poate spune că este în creştere.
Popov – E preferat lui Kay în meciurile cu echipele care se apără, e mai bun pe construcţie. În schimb, primul gol poate să şi-l asume împreună cu Acka.
Acka – A avut o incursiune eficientă în repriza a doua, închisă însă de pasa greşită a lui Măzărache. Nu l-a marcat pe Llullaku la cele două goluri.
Vătăjelu – În formă foarte bună. A urcat în permanenţă şi a oferit centrări de calitate, inclusiv la golul al doilea. Inexplicabilă neconvocarea sa la naţională.
Zlatinski – De când s-a accidentat Madson şi-a reintrat în formă, e la al treilea meci consecutiv foarte bun. Pare că este peste tot pe teren. Anticipează bine, pasează eficient, el a „scos” pentru Vătăjelu la golul al doilea. A avut şi un şut bun în prima repriză, deviat în corner de Pleşca.
Ivan – Poate cel mai bun meci al său din acest sezon. Bară în prima repriză, gol şi bară în a doua repriză, în care s-a simţit confortabil pe banda dreaptă, a intrat bine şi în centru şi a pasat excelent de câteva ori, inclusiv cu exteriorul.
Băluţă – Bun, ca în toate meciurile din acest sezon. Acoperă o zonă mare de teren, verticalizează jocul şi totodată se apără bine, nu se fereşte de contacte. Dacă şi-ar regla şi şutul de la distanţă ar fi de naţională. Din păcate, absentează cu Pandurii, fiind suspendat.
Nuno Rocha – Nu mai marchează de ceva timp, din postura de inter îşi aduce însă un aport consistent, apare bine între linii şi joacă bine cu faţa la poartă. A centrat la autogolul lui Romeo. În partea a doua trebuia să finalizeze din prima la un-doi-ul cu Ivan, fiindcă nu-l ajută fizicul la dueluri şi astfel a fost scos din teren de stoperii adverşi.
Măzărache – Folosit în banda stângă, a avut câteva atingeri eficiente, dar şi câteva rateuri importante. După bara lui Ivan ar fi trebuit să preia, nu să trimită cu capul. Muntean l-a faultat dur în repriza a doua, în loc de avertisment arbitrul nu a acordat nici fault. Când a fost urcat vârf nu mai avea suflu.
Rambe – Profilul său, de atacant masiv, de careu, este necesar, însă Rambe nu are calitate. Doar în câteva faze în care a protejat mingea a existat, în rest a fost degeaba pe teren. Nici cu piciorul nici cu capul nu ştie, a avut o ocazie similară celei din partida cu Pandurii, dar şi-a bătut joc de ea. Centrarea lui Vătăjelu a fost assist de 3-2, dar Rambe a lovit mingea cu umărul/gâtul. Mai bine se promovează un puşti de la satelit decât să se insiste cu capverdianul.
Bancu – A jucat puţin, poate în Cupă să arate că şi-a recăpătat puţin din forma de anul trecut.
Kelic – Deşi este folosit constant cel puţin câteva minute, sârbul nu oferă deloc siguranţă, este rudimentar, este o achiziţia