Pisoi Dinu-Lucian este candidatul din partea PRO ROMÂNIA, un viitor primar cu idei europene pentru Dobreşti

0
1700

Eficienţa şi profesionalismul trebuie să devină vectori de necontestat în dezvoltarea comunităţii locale. Îşi doreşte să îşi pună în serviciul comunităţii cunoştinţele profesionale acumulate la facultate şi în cei peste 4 ani de muncă în funcţia de inspector achiziţii publice.

 

,,Numele meu este Pisoi Dinu-Lucian, am 29 de ani, candidez la Primăria Dobreşti, deoarece îmi doresc să contribui la creşterea calităţii vieţii comunităţii. În momentul de faţă comuna noastră se află în faţa unei situaţii de stagnare, iar candidatura mea este un răspuns la această situaţie.

Am absolvit Facultatea de Drept şi Administraţie Publică în anul 2013 cu licenţă, după care am plecat la Berlin, Londra şi Dublin, unde am avansat până la funcţia de manager de hotel, iar de 4 ani, după  moartea tatălui, m-am întors în satul natal şi muncesc la Primaria Dobreşti ca inspector de achiziţii  publice.

Eficienţa şi profesionalismul trebuie să devină vectori de necontestat în dezvoltarea comunităţii locale, consider eu, iar apelul la abordările profesioniste trebuie să fie etalonul oricărui ales local. Îmi doresc să îmi pun în serviciul comunităţii cunoştinţele profesionale acumulate la facultate şi în cei peste 4 ani de muncă în funcţia de inspector achiziţii publice.

Managementul eficient şi atenţia acordată gestionării resurselor aflate la dispoziţie sunt, în ochii mei, imperative în condiţiile în care bugetul comunei este foarte mic. Atenţia spre nevoile comunităţii şi identificarea de soluţii pentru problemele locale au ghidat activitatea mea de până acum şi ma vor ghida şi din funcţia de primar.

Am ales sa rămân aici chiar şi atunci când viaţa mi-a scos în cale oportunităţi mai interesante. Am rădacini puternice şi adânci: ele mă ţin cu picioarele pe acest pământ şi imi reamintesc în fiecare zi cine sunt şi de unde vin, pentru a nu înceta niciodată să iubesc oamenii locului.

Dacă vrem să schimbăm ceva aici, la noi acasă, trebuie să ne implicăm activ. Sunt sigur că, împreună, putem forma o echipă care să facă din Dobreşti o localitate cu care să ne putem mândri din nou. Îmi doresc să-mi fiţi alături, să construim împreună o echipă care să ofere condiţii de trai mai bune pentru toţi locuitorii comunei noastre. Comuna noastră trebuie transformată într-o localitate cu adevărat europeană.

Am în plan dezvoltarea comunei şi a potenţialului de care dispune prin:

  • Redarea pajiştei de aproximativ 320 ha în folosinţa crescătorilor de animale este unul din obiectivele mele primordiale. Intenţionez să încurajez sătenii să înfiinţeze o asociaţie a crescătorilor de animale cu ajutorul căreia să atragă fonduri guvernamentale şi europene pentru agricultorii locali.
  • Introducerea sistemului de canalizare şi asfaltarea drumurilor reprezintă alte două proiecte fireşti şi necesare pe care le am in vedere.
  • Un sistem performant de monitorizare video a străzilor din comună pentru a scădea rata infracţionalităţii şi înfiinţarea unui serviciu de salubrizare, ambele în subordinea Consiliului Local, sunt proiectele pe care îmi propun să le realizez cel mai repede.
  • Iar cum investiţiile administraţiei locale nu ar trebui risipite, pentru a economisi bani la buget şi pentru a oferi locuri de muncă, am în plan să înfiinţez o firmă de construcţii pe lângă administraţia publică locală ce va implementa proiectele de infrastructură din localitate si astfel sa creez locuri de munca pentru tinerii din comuna.
  • Crearea facilitatilor fiscale si de infrastructura, necesare pentru atragerea investitorilor si astfel, crearea de locuri de munca pentru locuitorii comunei.

Prin prisma acestor proiecte, imi doresc să contribuie la transformarea comunei Dobreşti, într-o casă cât mai frumoasă, pentru toţi cetăţenii.

  • Înfiinţarea unui birou de consultanţă în vederea atragerii de fonduri europene. Acesta se va adresa în mod special locuitorilor comunei şi firmelor ce îşi desfăşoară activitatea pe raza localităţii.
  • Creşterea calităţii vieţii, facilitarea accesului la un loc de muncă adecvat.
  • Organizarea unor cursuri tip training pentru încadrarea tinerilor pe piaţa muncii.
  • Modernizarea şcolilor şi dotarea lor cu mobilier şi materiale didactice.
  • Acordarea de burse de merit pentru copiii cu rezultate foarte bune laînvăţătură, precum şi de burse sociale şi medicale.

Şi lista priorităţilor nu se opreşte aici!

Doar împreună putem caştiga, doar împreună putem pune capăt anilor lungi de subdezvoltare şi sărăcie!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Vă mulţumesc şi vă aştept la vot!

Comandat de PARTIDUL PRO ROMÂNIA – ORGANIZATIA JUDETEANA DOLJ, executat de S.C. ED PRESS COM S.R.L., CMF 21200010.