Autorul jafului de la magazinul de bijuterii, arestat pe 29 de zile

0
221

Tânărul de 21 de ani care a jefuit magazinul de bijuterii „Buigold” din centrul Craiovei folosindu-se de un pistol-brichetă a fost arestat preventiv, ieri după-amiază, pe o perioadă de 29 de zile, în baza deciziei Judecătoriei Craiova.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, la finalizarea cercetărilor, în noaptea de luni spre marţi, s-a luat decizia reţinerii lui Adrian Neaţă, autorul tâlhăriei armate de la magazinul de bijuterii din zona Unirea, din zona centrală a Craiovei. „A fost începută urmărirea penală împotriva tânărului pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, acesta fiind reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru o durată de 24 de ore şi introdus în arestul Inspectoratului. Învinuitul va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. Ieri, Adrian Neaţă, de 21 de ani, din comuna Seaca de Câmp, a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, apoi a fost prezentat Judecătoriei, cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea procurorilor şi a emis mandat pe o perioadă de 29 de zile pe numele inculpatului.

Reamintim că, luni după-amiază, în jurul orei 16.15, un tânăr necunoscut, având faţa acoperită cu un fular şi înarmat cu un pistol, a ameninţat angajatele magazinului de bijuterii „Buigold”, din centrul Craiovei şi a sustras mai multe bijuterii din aur. Imediat după săvârşirea faptei, autorul a fugit, însă a fost imobilizat pe stradă, în apropierea locului faptei, de către agentul principal Marian Peptuşel, din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova, care era în timpul liber şi se plimba cu soţia prin zonă. Autorul a fost dus la sediul Secţiei 1 Poliţie, fiind identificat în persoana lui Adrian Neaţă, de 21 de ani, din comuna Seaca de Câmp, iar prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 8.000 lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.