Sentinţă definitivă în cazul şoferului fugar care şi-a făcut maşina bucăţi cu flexul ca să şteargă urmele accidentului

0
146

Adrian Marius Chisăliţă, de 27 de ani, din comuna doljeană Teasc, şoferul care şi-a făcut maşina bucăţi cu flexul pentru a şterge urmele accidentului pe care l-a provocat pe 23 martie în comuna Malu Mare, în urma căruia un copil de 12 ani a decedat, a fost condamnat definitiv. Tânărul a rămas cu pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare primită pe fond pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, întrucât vineri, 20 septembrie a.c., şi-a retras recursul pe care îl declarase.

Reamintim că poliţiştii Serviciului Rutier Dolj, împreună cu poliţiştii de la Postul de Poliţie Malu Mare, în urma cercetărilor efectuate, au reuşit, după aproximativ o săptămână, să-l identifice pe şoferul fugar care a provocat accidentul în care au fost răniţi doi minori (unul dintre ei decedând ulterior), petrecut pe 23 martie a.c.. Este vorba despre Adrian Marius Chisăliţă, de 27 de ani, din comuna Teasc. „Poliţiştii au stabilit faptul că acesta, la data de 23 martie a.c., în jurul orei 19.15, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 55 în localitatea Malu Mare nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers şi a accidentat doi minori care se deplasau pe partea dreaptă a drumului, în aceeaşi direcţie de mers, unul pe bicicletă, iar celălalt pe jos. Imediat după evenimentul rutier cel în cauză a părăsit locul faptei, îndreptându-se către domiciliul său din localitatea Teasc, unde a încercat să ascundă autovehiculul. Din cercetările poliţiştilor a rezultat şi faptul că acesta a încercat să îşi ascundă fapta comisă şi avariile autovehiculului (în partea din dreapta faţă) dezmembrând întregul vehicul”, după cum declara, la momentul respectiv, agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. După accident, Adrian Chisăliţă a condus până acasă, şi-a ascuns maşina în garaj şi, ca să şteargă urmele impactului, a tăiat toată caroseria cu ajutorul unui flex, astfel că, în momentul când poliţiştii au stabilit că el este într-adevăr autorul faptei, i-au găsit în curte doar scheletul autoturismului, un Volkswagen Golf.

Tânărul a fost arestat preventiv pe 30 martie a.c., pe 22 mai a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor judiciare, iar Judecătoria Craiova a pronunţat, pe 13 iunie a.c., sentinţa în dosar. Tânărul a recunoscut faptele, a cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, fiind condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu executare. În plus, instanţa a dispus confiscarea bucăţilor din maşină.

Doljeanul a declarat recurs, înregistrat pe 5 iulie a.c., pe rolul Curţii de Apel Craiova. Pe 5 august judecătorii de la Curtea de Apel i-au menţinut arestarea preventivă, iar vineri, la primul termen de judecată al cauzei, Chisăliţă a declarat în faţa completului de judecată că îşi retrage recursul. „Ia act de retragerea recursului. Deduce detenţia de la 13.06.2013 la zi. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat, din care 100 lei reprezintă onorariu avocat oficiu care va fi suportat din fondurile M.J. Definitivă, se arată în încheierea de şedinţă de vineri a instanţei. În aceste condiţii, sentinţa primită la Judecătoria Craiova rămâne definitivă.