Flăcările i-au mistuit locuinţa

0
209

O casă aparţinând unei femei din comuna doljeană Almăj a fost distrusă într-un incendiu izbucnit luni seară. Pompierii au luptat mai bine de două ore ca să stingă flăcările, stabilind că totul a pornit de la aragazul amplasat necorespunzător.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au fost solicitaţi, luni seara, în jurul orei 18.00, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din comuna Almăj. Secţia Pompieri Craiova a trimis două autospeciale la locul indicat, casa de locuit a Marioarei Ştefan, din satul Şitoaia, comuna Almăj. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul cuprinsese camerele de locuit şi acoperişul casei, existând posibilitatea de propagare la casele învecinate, mai ales că vântul sufla cu putere.

„Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, comandatul intervenţiei a realizat un dispozitiv format din două linii tip “D” şi două tip “C”. În urma cercetărilor s-a stabilit că incendiul a izbucnit din cauza aragazului amplasat necorespunzător. Mai exact, de la flacăra aragazului a luat foc perdeaua, iar femeia a văzut foarte târziu. Au ars casa de locuit, acoperişul, aproximativ 1 mc de scândură depozitată în podul casei, mobilierul şi hainele, însă nici o persoană nu a fost rănită”, ne-a declarat mr. Florin Cocoşilă, ofiţer de presă al ISU Dolj.

De altfel, pe parcursul zilei de luni, şi în noaptea de luni spre marţi, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj au fost solicitate să intervină, în total, pentru stingerea a 5 incendii şi în alte 15 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum au mai precizat reprezentanţii unităţii.