Descinderi la centrele de colectare a fierului

0
314

Poliţiştii craioveni din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Investigarea Fraudelor, împreună cu jandarmi ai GJMb Craiova şi poliţişti locali, au organizat, ieri, o acţiune la nivelul municipiului, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor din domeniul gestionării deşeurilor industriale reciclabile.

Oamenii legii au descins la agenţii economici care se ocupă cu colectarea materialelor feroase şi neferoase, dar au înstituit şi patru filtre rutiere, unde au fost oprite şi verificate 212 autovehicule şi 73 de căruţe. „Cu ocazia acţiunii, a fost constatată o infracţiune de evaziune fiscală şi au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.200 lei. Poliţiştii au luat măsura ridicării în vederea confiscării a unei cantităţi de 1.500 kg de deşeuri feroase, în valoare de aproximativ 6.500 de lei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, comisar-şef Adrian Căpraru.

Pe parcursul acestor activităţi, în urma controlului efectuat la o societate de pe strada „Popoveni”, din Craiova, poliţiştii au constatat că administratorul societăţii, Radu Stoian, a efectuat operaţiuni de colectare a materialelor neferoase fără întocmirea documentelor de evidenţă contabilă, motiv pentru care i-au întocmit acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală. Tot cu documente în neregulă a fost găsit şi Petre Tănase, la depozitul de colectare deşeuri feroase ce-i aparţine, situat pe strada „Caracal”, bărbatul fiind surprins comercializând deşeuri feroase fără a poseda documente de provenienţă a acestora, astfel că a fot amendat cu 1.000 lei, iar deşeurile feroase in valoare de 810 lei au fost confiscate, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.