Șantierul s-a extins şi pe strada „Olteţ”

0
402

Lucrările de reabilitare a străzii „A.I. Cuza” avansează, iar de ieri se lucrează şi pe strada „Olteţ”, care înconjoară English Park. Autorităţile locale au cerut constructorului, SC Delta ACM, să imprime un ritm alert lucrării, astfel încât să ridice şantierul din zona centrală la mijlocul lunii septembrie, când se aşteaptă un flux mai aglomerat de maşini odată cu începerea noului an şcolar.

SONY DSC

Strada „Olteţ”, care înconjoară English Park şi trece prin faţa Prefecturii Dolj, este o arteră de circulaţie de numai câte sute de metri, însă foarte folosită de şoferii care intră şi ies din Centrul Vechi al Craiovei, în speţă din parcarea de la BCR. Și această stradă era plină de gropi, avea asfaltul deteriorat, iar autorităţile locale au inclus-o în lucrarea masivă de reabilitare a carosabilului din zona centrală. De miercuri, şi lucrarea a continuat şi ieri, tot stratul de asfalt a fost îndepărtat până la pământ, fiind încărcat în camioane, apoi scos din zonă.Constructorul a pregătit, în felul acesta, terenul pentru turnarea unui nou strat de carosabil, care fi executat în aceste zile.

Toată zona a fost decopertată

SONY DSC

Suprafeţele arătau ieri ca-n palmă, fiind debarasate toate resturile de asfalt rezultate în urma decopertării, iar toată zona era supravegheată de poliţişti locali pentru a nu mai pătrunde nici un şofer în acest perimetru. Terenul fiind astfel pregătit, autorităţile spuneau ieri că executantul lucrării urmează să înceapă să toarne stratul de asfalt, mai întâi, după care se va începe să se intervină şi la trotuare. Reprezentanţii municipalităţii au solicitat chiar constructorului SC Delta ACM să lucreze într-un ritm alert astfel încât să poată să termine de modernizat întreaga zonă până la mijlocul lui septembrie, când va începe noul an şcolar şi străzile trebuie să fie redate traficului rutier.

Se reabilitează şi trotuarele

SONY DSC

Potrivit autorităţilor, şi pe această stradă se va face acelaşi gen de lucrări, de decopertare a asfaltului şi înlocuire cu un strat de bitum nou. De asemenea, se vor înlocui toate bordurile din beton, de o parte şi de alta a străzii. Multe din cele vechi erau deteriorate şi vor fi înlocuite integral cu borduri noi, confecţionate din granit. Lucrarea vizează şi trotuarele, care vor fi reabilitate şi ele, urmând să fie scoase pavelele vechi şi înlocuite cu altele din granit. Pe toate cele trei segmente care compun această stradă – cel din faţa Prefecturii Dolj, cel paralel cu blocurile şi cel de pe latura cu blocurile de la Casa Albă – se va moderniza şi iluminatul stradal, prin înlocuirea stâlpilor de iluminat din beton cu unii din fontă, în stilul celor din Centrul Vechi.

Autorităţile cer ca lucrarea să fie gata la 15 septembrie

SONY DSC

În acelaşi timp, se lucrează din plin şi pe strada „A. I. Cuza”, care a fost decopertată şi aici urmând să se toarne stratul de asfalt şi să înceapă intervenţiile la cele două trotuare. Autorităţile s-au grăbit să modernizeze aceste străzi, în cursul acestei veri, susţinând că erau singurele care au rămas în urmă, arătând urât în comparaţie cu străzile din Centrul Vechi, care au fost reabilitate, în totalitate, prin proiectul european. Întrucât pe lungimea străzii se găsesc şi două monumente istorice, fiind vorba de cel două statui ale domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi regelui Carol I, a fost nevoie să se obţină şi avizul din partea Ministerului Culturii. Lucrarea este executată de firma SC Delta ACM, care are în derulare un contract-cadru de reparaţii străzi cu Primăria Craiova.