Nici Smurd-ul nu mai e ce-a fost…

0
140

Pandurii – CS Universitatea Craiova 2-1

A marcat: Herea 60,  Hora 93 / Vătăjelu 86 – pen.

Stadion: „Municipal”, Severin, spectatori: 5.000.

Pandurii: Stanca 6 – Unguruşan 7, Vasilijevic 7, Bunoza 7, Grecu 7 – Mrzljak 6 (80 Piţian), Răuţă 6 – Pârcălabu 7 (68 Trifu) 7, Voiculeţ 6, Herea 6 (71 V. Munteanu) 6 – Hora 6. Antrenor: Petre Grigoraş.

Universitatea: Calancea 6 – Briceag 5, Popov 4, Acka 6, Vătăjelu 5 – Mateiu 5 (75 Surugiu) 6, Zlatinski 6 – Băluţă 6 (46 Nuno Rocha) 6, Bancu 5, Ivan 5 – Măzărache 5 (65 Rambe) 6. Antrenor: Gigi Mulţescu.

Arbitru: Cristi Balaj 8.

pagina 16Universitatea a jucat prost la Severin şi a pierdut pe două gafe imense în defensivă, în timp ce atacul atât de lăudat al lui Mulţescu a fost cam moleşit

Derby-ul Olteniei, amplasat lângă Dunăre, a început în minutul 30, atunci când Băluţă s-a trezit cu o minge în mijlocul careului advers şi n-a ştiut s-o speculeze. Mijlocaşul avea să plătească ratarea cu o înlocuire prematură, dar cu această fază s-a şi terminat prima repriză, fiindcă în rest Pandurii şi Craiova i-au plictisit pe cei 5.000 de spectatori. Universitatea a fost oaspete doar prin echipamentul negru, altfel a avut superioritate netă în tribune şi oarecum iniţiativa pe teren, cedată însă de o formaţie gorjeană apatică, preocupată mai mult de meciul cu Maccabi Tel Aviv decât de debutul în campionat. Cel mai activ pandur  fost juniorul Pârcălabu, care s-a remarcat şi în partea secundă, când a reuşit să-şi trezească şi coechipierii. Şi înlocuitorul său, craioveanul Trifu, a fost la fel de activ, în timp ce jucătorul under 21 al Craiovei, Ivan, pratic nu a existat pe teren.

Pandurii a dominat mai mult după pauză şi a şi înscris, echipa lui Mulţescu părând sleită de puteri la a doua ieşire de la vestiare. La debutul pentru trupa lui Grigoraş, Herea a jucat modest, dar a primit un assist-cadou de la bulgarul Popov, trezindu-se cu o minge singur la marginea careului şi nu i-a dat nicio şansă lui Calancea. Sabotată din interior, Craiova a reacţionat cu întârziere şi palid, şuturile lui Bancu şi Briceag neavând efect pe tabelă. Când craiovenii nu aveau idei nici să treacă de centrul terenului, dintr-o minge aruncată înspre careul advers Nuno Rocha a scos maximum, adică un penalty, după ce a fost mai rapid decât Stanca şi a obţinutlovitura de pedeapsă. Vătăjelu a transformat sigur, iar Craiova a sperat la mai mult, când la faza următoare Rambe a trimis cu capul pe lângă poartă din 6 metri. Numai că elanul de final i-a costat pe oaspeţi, care au pierdut şi punctul după care alergaseră, în prelungiri. Golgheterul en-titre al Ligii I, Hora, a fost necruţător la singura sa ocazie din meci, în timp ce Vătăjelu încă sărbătorea egalarea neizbutind să degajeze o minge simplă.

Universitatea ratează un nou debut de sezon, nu doar ca rezultat, ci şi ca exprimare, venirea lui Mulţescu neavând nici pe departe efectul de Smurd, pe care şi-l consacrase tehnicianul. Mai mult, la conferinţa de presă a început să-şi critice jucătorii, semn că disperarea l-a cuprins prematur şi ar putea avea soarta obişnuită la echipele din Liga I pe care le-a antrenat: demiterea rapidă.

Mulţescu: „A fost sinucidere, ne-am înscris singuri golurile”

După debutul ratat pe banca Ştiinţei, Gheorghe Mulţescu a dat vina pe jucători, spunând că n-au pus în pratică jocul de la antrenamente, înfierând gafele fundaşilor la goluri. Ca discurs, Mulţescu începe să semene cu alt dinamovist venit în Bănie cu surle şi trâmbiţe, Rednic, şi a cărui încredere avea să expire rapid după astfel de acuze-scuze: „A fost sinucidere în direct. Ce pot să spun mai mult decât atât? A văzut toată lumea. Ce explicaţii să dau sau ce să analizez? Eu nu înţeleg nimic din ce se întâmplă. În loc să atacăm la poarta lor, noi dăm pasă invers. S-a schimbat puţin jocul nostru după ce au intrat Nuno Rocha, Rambe şi Surugiu, am zis să deschidem flancul, că ei s-au blocat… Ne-am înscris singuri golurile şi am ratat multe ocazii. Şi ce dacă am fost mai ofensivi şi am stat mai mult în terenul lor şi am avut acţiuni mai multe, dacă îţi dai singur goluri? Ce să fac, m-am descurcat cu ce am putut şi cu ce a fost la echipă. Eu sunt pur şi simplu stupefiat. Am antrenat altceva, am vorbit altceva şi pe teren am văzut altceva. Şi-au pierdut capul, emoţii, e prima etapă şi trebuie să vorbesc cu ei. Cu toate astea, aşa cum a fost, greu, am dus jocul în faţă, dar au fost nişte ratări incredibile şi nişte execuţii… Era bine să fi fost egal, că era un punct în deplasare, dar aşa nu ne-am ales cu nimic“ a spus cel poreclit „Smurd”.

Căpitan de echipă, Bogdan Vătăjelu a făcut un meci prost în apărare, iar la final şi-a expus şi el impresiile: „Suntem total dezamăgiţi de ce s-a întâmplat în seara asta. Cred că a fost un joc cu puţin în favoarea noastră. Imediat după ce am egalat am avut şi ocazia lui Rambe şi cred că puteam să facem 2-1 şi cred că se încheia jocul. Apoi, la faza următoare au preluat ei conducerea şi s-a terminat. Până acum am executat bine penaltiurile, pentru că tot ce am executat a ieşit gol, dar nu pot să zic că sunt fericit, pentru că nu a contat deloc golul meu. La golul lui Hora am făcut maximum din ce puteam face, pentru că mi-a fost frică să nu-mi dau autogol. Cred că rezultatul a fost decis în alte faze. Toată lumea e supărată şi declaraţiile la cald sunt acide. Vom discuta între noi când vom ajunge la Craiova şi cu siguranţă că lucrurile vor fi mai bune. Din punctul nostru de vedere este un început negru, pentru că în ultimii doi ani am debutat la fel în campionat“.

Liga I – etapa 1

FC Voluntari – Viitorul 0-1

A marcat: Iancu 42.

Pandurii – Universitatea 2-1

Au marcat: Herea 60,  Hora 93 / Vătăjelu 86 – pen.

Gaz Metan – ASA 2-1

Au marcat: Llullaku 32, Axente 62 / Candrea 42.

Astra – Dinamo 1-4

Au marcat: Boldrin 49 – pen. / Gnohere 22 -pen., 70 –pen., 77, Lazăr 44.

CFR Cluj – Chiajna s-a jucat aseară.

Meciurile Steaua – CSMS Iaşi şi ACS Poli/Rapid – FC Botoşani au fost amânate.