Mai mult de 1.000 de manageri au absolvit Online Business School

0
251

În prima jumătate a anului 2012, mai mult de 1000 persoane au absolvit cursurile Online Business School (www.bizschool.ro), o platformă de e-learning pentru micii antreprenori şi persoanele care ocupă funcţii de conducere în cadrul IMM-urilor din România.  Studenţii, manageri care au decis să parcurgă cursurile Online Business School, au absolvit până acum o medie de 4 cursuri fiecare. Programul este disponibil gratuit pentru încă alte câteva luni, pentru orice antreprenor eligibil şi interesat sau persoană cu o funcţie de conducere într-un IMM din România, care doreşte să îşi dezvolte sau să-şi îmbunătăţească competenţele de business. 

Persoanele care se înscriu la cursurile Online Business School se numără printre antreprenorii care au reuşit să facă faţă unei perioade economice dificile: aproximativ 190.000 de IMM-uri s-au desfiinţat în 2010, în timp ce în 2011, numărul acestora a scăzut la aproape 60.000. Pregătirea profesională continuă oferă şanse mai bune de dezvoltare pentru orice afacere, oferind metode de a face faţă competiţiei, dificultăţilor economice, precum şi altor provocări. Online Business School oferă managerilor expertiză specifică, prin studii de caz şi simulări cu aplicabilitate directă. Cele mai accesate cursuri disponibile pe această platformă sunt cele de negociere, marketing şi managementul timpului. Până la acest moment, cel mai activ student Online Business School a absolvit cu succes 34 de cursuri.

”Orice întreprinzător este bine să fie conectat la nou”

Conform datelor înregistrate la Registrul Comerțului, 40% dintre IMM-uri activau în domeniul serviciilor. Prin urmare, cursurile şi webinariile legate de vânzări, negocieri şi marketing sunt de un real folos persoanelor cu funcţii de conducere, ajutându-i să-şi îmbunătăţească activitatea, aşa cum subliniază şi unul dintre studenţii Online Business School, Cristian Ariton, acţionar şi administrator al CCDL Events and Training S.R.L.”Prin intermediul aplicaţiilor folosite online am reuşit să găsesc elemente suficiente în coordonarea unor activităţi dar și identificarea de măsuri pozitive în relația cu subordonații. De asemenea, am găsit răspunsuri la conceptele strategice ale companiei….”,  a precizat Cristian Ariton. CCDL Events and Training S.R.L. este o companie recent înfiinţată care are ca domenii de activitate formarea profesională, turismul şi consultanţa în management şi afaceri. Cristian Ariton consideră că ”orice întreprinzător este bine să fie conectat la nou, iar o coală online care permanent vine în întâmpinarea acestor nevoi o văd ca o necesitate şi un exerciţiu firesc pentru orice tip de persoană cu abilităţi antreprenoriale.”


Online Business School face parte din proiectul dezvoltat cu finanțare din partea Uniunii Europene, “Îmbunătăţirea competitivităţii IMM-urilor prin antreprenoriat durabil” (ICIMM). Prin intermediul acestui proiect, persoanele cu funcţii de conducere din companiile mici şi mijlocii din România beneficiază gratuit de cursuri de formare şi îndrumare pentru dezvoltarea afacerilor şi aptitudinilor profesionale. Cursurile vor fi disponibile pe platforma de e-learning www.bizschool.ro, dezvoltată de Romtelecom, Bluepoint IT Solutions şi OTEAcademy.