Au fost desemnaţi câştigătorii, la nivel judeţean, ai concursului naţional “Mesajul meu antidrog”

0
192

Miercuri, 24 mai a.c., la sediul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Dolj, a avut loc premierea lucrărilor câștigătoare la etapa județeană a concursului național ”Mesajul meu antidrog”, aflat la cea de-a XX–a ediție.

Anul acesta, concursul s-a desfășurat pe 2 secțiuni: arte vizuale și spot video. Din cele 22 de lucrări selectate, comisia de jurizare formată din reprezentanți ai CPECA Dolj şi cadre didactice din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, a declarat câștigătoare lucrările următorilor elevi:

ARTE VIZUALE:   

Gimnaziu:

  • BULAI IZABEL – EMANUELA – Liceul Teoretic „Tudor Arghezi “ Craiova.

Liceu:

  • ROȘOGA MIHAELA – Liceul Tehnologic „Alexandru Macedonski “ Melinești, Dolj.

 

SPOT video:

Gimnaziu:

  • Echipa formată din: BUZATU ANDREI SEBASTIAN

                                 BURCĂ EVELINA

                                 PRIBOI ABEL ELIAN

                                 SĂCĂCEL CARMEN MARILENA

  • Liceul Teologic Adventist Craiova.

 

  Liceu:

  • Echipa formată din: GHERGHINOIU CARINA – ANDREEA

                                     DOBRE LUCAS

                            ROHAN ANDREI

  • Liceul Teoretic „Tudor Arghezi “ Craiova.

Criteriile de evaluare a lucrărilor au vizat încadrarea în cerințe (tematică și dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului și a subiectului ales. Lucrările care au obținut locul I la nivel local vor fi transmise Agenției Naționale Antidrog din București, unde, în luna iunie a.c., va avea loc faza națională a concursului ”Mesajul meu antidrog”. ”Mesajul meu antidrog” este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populației școlare din învățământul gimnazial și liceal din toate județele țării și din București, fiind derulat, anual, de Agenția Națională Antidrog, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unor atitudini și practici de viață sănătoasă pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal de la nivelul județului Dolj, prin implicarea în activități culturale, artistice, sportive etc., ca alternativă la consumul de droguri.