PMP Dolj : Solicităm cadru corect pentru stabilirea destinației banilor care vor reveni județului Dolj prin Fondul pentru Tranziția Justă

0
504

Anișoara Stănculescu, președinte PMP Dolj:”Opoziția din CJ Dolj are dreptul la un dialog aprofundat pe tema modului în care vor fi absorbiți și alocați banii ce revin Doljului prin FonduldeTranzițieJustă,așa după cum credem că acest dialog ar trebui să aibă loc într-o dezbatere publică cu participarea societății civile doljene”

 PMP Dolj cere conducerii CJ Dolj să asigure un cadru corect pentru stabilirea destinației banilor care vor reveni județului Dolj prin Fondul pentru Tranziția Justă.

Anunțul făcut de președintele CJ Dolj că va prezenta în luna iunie o strategie privind banii ce revin Doljului prin Fondul de Tranziție Justă, este unul de salutat cu o singură condiție, aceea ca în prealabil să existe o dezbatere serioasă, aplicată asupra modului în care va fi compusăși derulată această strategie. Cred că după modelul discuției premier-opoziție, trebuie să existe și la Dolj un dialog aplicat pe acest subiectîntre conducerea CJ și opoziția reprezentată de PMP și PNL.”-afirmă Anișoara Stănculescu, liderul PMP Dolj.

PMP Dolj consideră că acești bani, cifrați în jurul a 400.000.000 de euro, nu trebuie să aibă o destinație stabilită unilateral,la impuse, decisă doar de cei care conduc astăzi județul.

Acesti bani vor avea un rol foarte important în dezvoltarea Doljului către o economie verde în următorii ani. De aceea este nevoie de un consens politic și civic local, stabilit prin dialog și dezbatere asupra modului de atragere și alocare al fiecărui euro din  Fondul pentru Tranziție Justă.”- a mai precizat liderul PMP Dolj.