Şofer fugar oprit de poliţişti cu un foc de armă

0
83

Un craiovean de 28 de ani a fost sancţionat cu amendă de 3.740 lei şi lăsat fără permisul de conducere, ieri, după ce poliţiştii au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru a-l prinde. Craioveanul, la volanul unui BMW înmatriculat în Bulgaria, a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, care l-au urmărit pe mai multe străzi din municipiu, constatând, ulterior, că acesta nu avea asigurare.

politist-cu-pistolConform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, ieri, în jurul orei 11.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe Calea Bucureşti din municipiu, au observat că şoferul unui autoturism BMW înmatriculat în Bulgaria conduce agresiv şi nu respectă regulile de circulaţie, motiv pentru care au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă şoferul a refuzat să oprească la semnal, continuându-şi deplasarea. Poliţiştii l-au urmărit şi, pentru că nu dădea semne că ar opri, unul dintre poliţişti a tras un foc de armă în aer.

„Agenţii de poliţie au plecat în urmărirea acestuia pe Calea Bucureşti, apoi pe străzile Sărarilor, Mirceşti, Henry Coandă, şi, întrucât şoferul gonea în continuare, existând pericolul provocării unui accident, unul dintre poliţişti l-a somat să se oprească şi a folosit armamentul din dotare efectuând un foc de avertisment în plan vertical, moment în care şoferul fugar a oprit autoturismul”, ne-a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

masinaŞoferul a fost condus la sediul Biroului Rutier Craiova, unde s-a stabilit că se numeşte Marian Muscălău, de 28 de ani, din municipiul Craiova şi nu avea asigurare obligatorie de răspundere civilă auto. „Craioveanul de 28 de ani a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.740 lei, iar ca măsuri administrative i s-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Poliţiştii au reţinut în sarcina şoferului faptul că nu a oprit la semnal, depăşire neregulamentară, neacordare prioritate vehicule şi lipsa poliţei RCA. Cu ocazia folosirii armamentului din dotare nu s-au înregistrat victime”, a mai precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu.