Craioveanul Capotescu, acuzat de trafic de persoane şi proxenetism, rămâne în arestul IPJ Dolj

0
77

Craioveanul Gheorghe Laurenţiu Capotescu zis „Pătatu” rămâne în spatele gratiilor după ce magistraţii Tribunalului Dolj i-au respins, ieri, cererea de înlocuire a arestării preventive cu o măsură mai blândă. Capotescu, împreună cu finii săi Ahmed Cristian Bulacu şi Radu Alin Florescu au fost arestaţi la începutul lunii aprilie pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

capotescuJudecătorii de la Tribunalul Dolj au respins, ieri, cererea lui Gheorghe Laurenţiu Capotescu de înlocuire a arestării preventive cu o altă măsură: „Respinge cererea formulată în baza dispoziţiilor art. 242 alin. 2 Cod procedură penală de petentul inculpat Capotescu Gheorghe Laurenţiu, ca neîntemeiată. Obligă petentul inculpat la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare statului. Cu contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare . Pronunţată în camera de consiliu, azi 24 mai 2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au anunţat că au dispus, miercuri, 5 aprilie a.c., reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Gheorghe Laurenţiu Capotescu zis „Pătatu”, doi fini ai săi – Ahmed Cristian Bulacu şi Radu Alin Florescu –, şi Gheorghe Sorin Ciucă pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. O zi mai târziu judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus arestarea preventivă a primilor trei, plasându-l pe Ciucă în arest la domiciliu.

Potrivit DIICOT Craiova, „în perioada anilor 2014 – 2017, inculpaţii Capotescu Gheorghe Laurenţiu, Bulacu Ahmed Cristian şi Florescu Radu Alin au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, grup la care a aderat, în cursul anului 2015 şi inculpatul Ciucă Gheorghe Sorin. Având în vedere natura legăturii dintre inculpaţi (Capotescu Gheorghe Laurenţiu este naşul inculpaţilor Bulacu Ahmed Cristian şi Florescu Radu Alin), a existat o colaborare optimă, strânsă şi constantă, rolurile lor în realizarea activităţii infracţionale nefiind aceleaşi, modalitatea concretă în care îşi împărţeau sarcinile fiind determinată de împrejurările de fapt şi de necesităţile practice ale realizării scopului infracţional – obţinerea de venituri în mod facil din exploatarea sexuală a victimelor”.